Αριστοτέλης Βαλαωρίτης
zoom in
18.00€ -11% 16.02€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789606685408

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2012

 • Εκδότης

  Fagotto

Ο "Αριστοτέλης Βαλαωρίτης" του Λευκαδίτη καθηγητή της Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Flagler College της Φλόριντα, Κωνσταντίνου Σάντα, έρχεται να συμπληρώσει ένα αξιοσημείωτο κενό στην υπάρχουσα βιβλιογραφία για τον Λευκαδίτη ποιητή και την Επτανησιακή λογιοσύνη. Το έργο αποτελεί μια κριτική εργοβιογραφική μονογραφία του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, καλύτερα θα λέγαμε μια μοναδική, συνθετική «βιογραφία» του ποιητή, της εποχής και της ποίησής του. Με μια σκευή φιλολογική-κριτική, λογοτεχνική, κοινωνιολογική, ψυχολογική, ο συγγραφέας καταθέτει σ` αυτή την ευσύνοπτη μελέτη την προσωπογραφία του ποιητή, αλλά και τη ζωντανή σκηνοθεσία του ιστορικού χρόνου του ποιητή και των ηρώων του.

Με ακριβή απλότητα και το χάρισμα της γλαφυρής γραφής, ο Κωνσταντίνος Σάντας απευθύνεται τόσο στον ειδικό, όσο και στον κάθε αναγνώστη κάνοντάς τον μέτοχο μιας συναρπαστικής αναγνωστικής εμπειρίας, παρασύροντάς τον ταυτόχρονα σε μια περιπέτεια στοχασμού και αυτοσυνειδησίας πάνω στης ιστορίας τις ατέρμονες επιστροφές.

Παρασκευή Κοψιδά - Βρεττού

Παρασκευή Κοψιδά - Βρεττού (Επιμέλεια)

H Βιβή Κοψιδά - Βρεττού γεννήθηκε στη Λευκάδα. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (1993), με βαθμό άριστα. Υπηρέτησε ως φιλόλογος και από το 2003 ως Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων στο νομό Λευκάδας. Σημαντική είναι η συμβολή της στην κοινωνική έρευνα, την παιδαγωγική και τη φιλολογική επιστήμη. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Μελέτες, άρθρα και βιβλιοκρισίες της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων, επιστημονικές επετηρίδες και στον Τύπο. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας και μέλος διαφόρων επιστημονικών εταιριών και φορέων. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία φιλολογικού, παιδαγωγικού και λαογραφικού περιεχομένου και τρεις ποιητικές συλλογές.

Μαρίνα Τουλγαρίδη (Μεταφραστής)


Κωνσταντίνος Σάντας (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Σάντας γεννήθηκε στη Λευκάδα, όπου και τελείωσε το γυμνάσιο. Μετά τη στρατιωτική του θητεία πραγματοποίησε σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες, στα Πανεπιστήμια Knox College (1961), Illinois (Urbana) (1962) και στο Πανεπιστήμιο του Northwestern (1971), αποφοιτώντας με διπλώματα B.A., M.A., και PH.D. στην Αγγλική Λογοτεχνία και τη Λογοτεχνική Κριτική. Δίδαξε στο Milwaukee Wisconsin (Dower College) (1962-1964), στο Πανεπιστήμιο του Illinois στο Σικάγο (1964-1971) στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Florida και στο Tallahassee (1977, 1979, 1981-1983) ως ειδικός εισηγητής. Από το 1981 υπήρξε σύμβουλος του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Florida στο Gainesville, όπου έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις. Από το 1971 μέχρι το 2002 διετέλεσε Πρόεδρος του τμήματος Αγγλικών (Αγγλική, Αμερικάνικη, Παγκόσμια Λογοτεχνίά) στο Πανεπιστήμιο Flagler, στον Άγιο Αυγουστίνο της Florida. Έλαβε πολλές διακρίσεις και βραβεία. Ο Κωνσταντίνος Σάντας έχει δημοσιεύσει πλήθος μελετών και άρθρων σε αμερικάνικα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και άρθρα αισθητικής στην ελληνική γλώσσα (Νέα Εστία). Έγραψε πολλά δίγλωσσα βιβλία στο "Πρόγραμμα Δίγλωσσων Σπουδών" στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Florida. Μετέφρασε αρχαίο δράμα στην αγγλική γλώσσα (Σοφοκλέους, Οιδίπους Τύραννος, Ευριπίδου Ηλέκτρα). Μετέφρασε επίσης νεοέλληνες συγγραφείς: Κονδυλάκη (Η πρώτη αγάπη), Παλαμά (Ο θάνατος του παλικαριού) και το 1976 εξέδωσε τη βιογραφικο-κριτική μελέτη του για τον ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Από το 1990 τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα στράφηκαν στην Τέχνη του Κινηματογράφου. Με υποτροφίες από διάφορα ιδρύματα πραγματοποίησε ειδικές σπουδές πάνω στο αντικείμενο, στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ερβάιν, και στη συνέχεια το δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια. Το βιβλίο του "Responding to Film: A Text Guide for Students of Cinema Art (Chicago: Burnham, Inc, 2002), είναι καρπός αυτής της πολύχρονης επιστημονικής και διδακτικής εμπειρίας. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής (της Λογοτεχνίας) και ασχολείται με την προώθηση της έρευνας στο χώρο του κινηματογράφου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
244
Διαστάσεις:
23x17
Βάρος:
0.497 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση