Αραβική νύχτα
zoom in
8.48€ -27% 6.19€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789602117217

 • Κατηγορίες:

  Θέατρο

 • Έτος κυκλοφορίας

  2004

 • Εκδότης

  Νεφέλη

Το έργο του Ρόλαντ Σιμελπφένιχ `Αραβική Νύχτα` παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών `Δοκιμές ΙΙΙ` από το Θέατρο του Νότου τη χειμερινή περίοδο 2003-2004 στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Αμόρε.
Πρόσωπα: Χανς Λόμαϊερ, Φατιμά Μανσούρ, Φραντσίσκα Ντέκε, Καλίλ, Πέτερ Καρπάτι.

ΛΟΜΑΪΕΡ:
Ακούω νερό. Δεν υπάρχει σταγόνα, αλλά το ακούω. Μέσα Ιουνίου. Κάνει ζέστη. Με παίρνουν τηλέφωνο από τον όγδοο, τον ένατο και τον δέκατο όροφο, τι συμβαίνει με το νερό. Δεν ξέρω. Κατέβηκα στο υπόγειο. Η πίεση εντάξει. Όμως: από τον όγδοο όροφο και πάνω δεν υπάρχει σταγόνα. Ο όγδοος, ο ένατος και ο δέκατος όροφος δεν έχουν νερό. Λες και χάνεται το νερό στον έβδομο όροφο. Ίσως υπάρχει κάποια διαρροή. Δεν μπορώ να το φανταστώ. Άλλωστε μια τέτοια διαρροή, ένας σπασμένος αγωγός, δεν θα έμενε για πολύ απαρατήρητος. Πλημμυρίζουν οι τοίχοι, τα πατώματα, οι διάδρομοι.
Όμως εγώ ακούω νερό. Το ακούω μέσα στους τοίχους. Το ακούω να ανεβαίνει. Αντηχεί σαν μουσική. Σαν μουσική μέσα στους διαδρόμους. Μουσική στο κλιμακοστάσιο. Οδηγεί στον έβδομο όροφο. Μπαίνω στο ασανσέρ. Ανεβαίνω στον έβδομο όροφο για να κοιτάξω. Συνεχώς ακούω νερό. [...]

Γιώργος Δ. Δεπάστας (Μεταφραστής)


Roland Schimmelpfennig

Roland Schimmelpfennig (Συγγραφέας)

Ο Ρόλαντ Σιμελπφένιχ γεννήθηκε το 1967 στο Γκότινγκεν. Αρχικά εργάστηκε ως ελεύθερος δημοσιογράφος στην Κωνσταντινούπολη και αλλού. Το 1990 άρχισε τις σπουδές του στη Σχολή Σκηνοθεσίας Otto-Falkenberg του Μονάχου. Μετά το τέλος των σπουδών του εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη και αργότερα ως συνεργάτης καλλιτεχνικής διεύθυνσης στα Kommerspiele του Μονάχου. Από το 1996 εργάζεται ως ελεύθερος δραματουργός. Το 1998 πήγε στις Η.Π.Α. όπου για ένα χρόνο ασχολήθηκε αποκλειστικά με την μετάφραση θεατρικών έργων από την αγγλική γλώσσα. Το 1999 του απονεμήθηκε το βραβείο Schiller (κατηγορία "Νέα ταλέντα"). Την περίοδο 1999-2000 συνεργάστηκε με τη Schaubuhne του Βερολίνου. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται σε μόνιμη βάση ως δραματουργός με το Schauspielhaus του Αμβούργου. Εκτός από το "Push-up" (2001), η δραματουργική του παραγωγή περιλαμβάνει τα έργα "Fisch um Fisch" (1994), "Die ewige Maria" (1995), "Vor Ianger Zeit im Mai" (1996), "Arabische Nacht" (2000), "Vorher/Nachher" (2002) κ.ά. (φωτογραφία: Arno Declair)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
109
Διαστάσεις:
20x12
Βάρος:
0.153 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση