Αποτυπώματα των θεών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αποτυπώματα των θεών

Μια αναζήτηση της αρχής και του τέλους

Graham Hancock

 • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

 • ISBN:

  9789602371282

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  1996

 • Εκδότης

  Λιβάνης

`Όταν άνθρωποι από όλο τον πλανήτη, από διαφορετικούς πολιτισμούς μοιράζονται μια κοινή, πανίσχυρη διαίσθηση ότι ένας μεγάλος κατακλυσμός πλησιάζει, έχουμε κάθε δικαίωμα να τους αγνοήσουμε. Όταν οι φωνές των μακρινών προγόνων μας, που φτάνουν σε μας μέσα από μύθους και ιερά μνημεία, μας μιλούν για το φυσικό αφανισμό ενός μεγάλου πολιτισμού της αρχαιότητας και μας προειδοποιούν ότι και ο δικός μας πολιτισμός βρίσκεται σε κίνδυνο, έχουμε κάθε δικαίωμα να κλείνουμε τ` αφτιά μας. Αυτό συνέβαινε, σύμφωνα με τη `Βίβλο`, στον προκατακλυσμιαίο κόσμο: `Γιατί τις ημέρες εκείνες, πριν από τον κατακλυσμό, οι άνθρωποι έτρωγαν, έπιναν, άντρες και γυναίκες παντρεύονταν, μέχρι την ημέρα που ο Νώε μπήκε στην Κιβωτό, και εκείνοι δεν υποπτεύτηκαν τίποτα, μέχρι που ήρθε ο κατακλυσμός και τους αφάνισε όλους`. Παρομοίως, έχουν προφητέψει πως η επόμενη καταστροφή θα πέσει επάνω μας ξαφνικά `σε μια στιγμή που δε θα περιμένουμε, όπως η αστραπή που πέφτει στην ανατολή και η λάμψη της φαίνεται μακριά στη δύση... Ο ήλιος θα σκοτεινιάσει, το φεγγάρι θα χάσει το φέγγος του, τα αστέρια θα πέσουν από το στερέωμα και οι ουράνιες δυνάμεις θα διασαλευτούν... Τότε, από τους δύο άντρες που θα βρεθούν στα χωράφια ο ένας θα σωθεί και ο άλλος θα χαθεί· και από τις δύο γυναίκες που αλέθουν στο μύλο η μια θα σωθεί και η άλλη θα χαθεί...` Αυτό που συνέβη στο παρελθόν μπορεί να συμβεί και στο μέλλον. Και ίσως, πράγματι, δεν υπάρχει τίποτα καινούριο κάτω από τον ήλιο...`
Το βιβλίο του Γκράχαμ Χάνκοκ `Αποτυπώματα των Θεών` έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες σ` ολόκληρο τον κόσμο και έχει φτάσει στην κορυφή των μπεστ σέλερ.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Χαρά Νονότα (Μεταφραστής)


Κωνσταντίνος Α. Διαβολίτσης (Μεταφραστής)


Graham Hancock (Συγγραφέας)

Ο Γκράχαμ Χάνκοκ γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου του 1950, είναι Βρετανός στην καταγωγή, ερευνητής συγγραφέας και δημοσιογράφος, με πολλές εξαιρετικές έρευνες στο ενεργητικό του, ενώ συχνά συνεργάζεται και με τον Ρόμπερτ Μπόβαλ. Άλλα έργα του: "Άρχοντες της φτώχειας", "Τα αποτυπώματα των θεών", "Το μήνυμα της σφίγγας", "Κάτω κόσμος" (μαζί με τον Ρ. Μπόβαλ), "Το μυστήριο του Άρη", "Ο καθρέφτης του Παραδείσου", ενώ έχει έργαστεί και για λογαριασμό του παράγοντας ντοκυμαντέρ που παρουσιάζουν και πραγματεύονται χαμένους πολιτισμούς και αρχαιολογικά θέματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Santha Faila (Φωτογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
558
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.98 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση