Απόψεις και προβληματισμοί για την ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Απόψεις και προβληματισμοί για την ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Συλλογικό έργο

Αιμιλία Μπάνου

Συμεών Ρετάλης

16.10€ -11% 14.33€

Ο συλλογικός αυτός τόμος περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που σχετίζονται με την ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η επιλογή των θεμάτων έγινε με βάση τις επιστημονικές αναζητήσεις και τους προβληματισμούς των τελευταίων χρόνων γύρω από το αντικείμενο, και ιδιαίτερα τις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ των νέων εργαλείων και μέσων εκπαίδευσης: του έντυπου υλικού, των οπτικοακουστικών και των νέων τεχνολογιών, καθώς και του κοινού μοχλού τους, που είναι η αποτελεσματική διδακτική και μαθησιακή πράξη. Οι εκδοχές της χρήσης αυτών των μέσων έχουν πάρει πολλαπλές διαστάσεις, με αποτέλεσμα οι στρατηγικές και εφαρμογές τους συχνά να ανασυγκροτούνται και να αναδιαμορφώνονται. Οι προσεγγίσεις των ερευνητών, όπως ακριβώς και οι προβληματισμοί των συγγραφέων του τόμου αυτού, δεν αποτελούν εξαίρεση. Το σημείο αναφοράς πολλές φορές διαφοροποιείται και λαμβάνει πολλαπλές ερμηνείες. Τα κείμενα του τόμου σκοπό έχουν να εντοπίσουν τις πολλαπλές αυτές ερμηνείες και να προβληματίσουν πάνω στις εκπαιδευτικές διαδικασίες θεμάτων ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι αντιθέσεις και οι αμφισβητήσεις δεν είναι σπάνιες. Όπως σπάνια δεν είναι και τα πολύπλοκα ερωτήματα του τύπου: «Πώς τελικά μπορεί να μάθει αποτελεσματικότερα ο σπουδαστής;» Αν το βιβλίο αυτό καταφέρει να δομήσει ανάλογα ερωτήματα και να δώσει ολοκληρωμένες ή επιμέρους απαντήσεις, είναι σίγουρο ότι έχει πετύχει το σκοπό του.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αιμιλία Μπάνου (Συγγραφέας)

Η Αιμιλία Μπάνου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Προϊστορική, Κλασική και Βυζαντινή Αρχαιολογία και στην Αρχαία Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Freiburg, από όπου και πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα στον τομέα της Προϊστορικής Αρχαιολογίας. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, του οποίου διετέλεσε γραμματέας ολομέλειας, και με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ως ειδική σε θέματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σήμερα είναι συνεργάτης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα εκπαίδευσης και έκτακτη καθηγήτρια στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων του ΤΕΙ Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στον τομέα της αρχαιολογίας, καθώς και σε εκπαιδευτικά βιβλία και περιοδικά. Τα ενδιαφέροντά της εστιάζονται στην αρχαιολογία και την ιστορία των πολιτισμών αλλά και σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και εκπαιδευτικών καινοτομιών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συμεών Ρετάλης (Συγγραφέας)

Επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Γ. Μακράκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Λιοναράκης (Συγγραφέας)

Ο Αντώνης Λιοναράκης είνα επίκουρος καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) στο αντικείμενο της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Έχει διδάξει για πολλά χρόνια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθήνας. Από το 1994 έως το 2000, πρώτα ως μέλος της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής του ΥΠΕ.Π.Θ. για τη δημιουργία Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και αργότερα της Ομάδας Εκτέλεσης Έργου για την ακαδημαϊκή του ανάπτυξη, εργάστηκε για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωσή του. Εισηγητής των βασικών αρχών της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη χώρα μας, έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και βιβλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Desmond Keegan (Συγγραφέας)

O Desmond Keegan είναι διευθυντής του Ιρλανδικού Κέντρου Ερευνών και Εφαρμογών της εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Υπήρξε για χρόνια πρόεδρος του Ιταλικού Συστήματαος του Ανοικτού Πανεπιστημίου, επισκέπτης καθηγητής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Γερμανικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Χάγη (1981-1993) και καθηγητής στο Τηλεοπτικό Πανεπιστήμιο Hebei της Κίνας. Συγγραφέας δεκάδων βιβλίων, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Κουτσούμπα (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς (1989), ΜΑ στις σπουδές χορού στο University of Surrey (1991), διδακτορικό στην Εθνοχορολογία από το University of London (1997), με υποτροφία από το κοινωφελές ίδρυμα "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης" και μεταπτυχιακό τίτλο στην "Ανοικτή εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση" από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (1999). Ειδικεύεται στο σύστημα σημειογραφίας κίνησης και χορού του Laban στο Labanotation Institute της Αγγλίας. Συνδυάζει τη χορευτική εμπειρία με την επιστημονική κατάρτιση, έχει δεκαπενταετή διδακτική εμπειρία και υπήρξε μέλος χορευτικών συγκροτημάτων με ποικίλες διακρίσεις και επαίνους. Συμμετείχε επίσης σε πολλά συνέδρια και συμπόσια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα. Εργάζεται σε διαπολιτισμικό σχολείο, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και παρουσιάζει ποικίλο συγγραφικό έργο. Το Μάρτιο του 2000 εκλέχτηκε στη βαθμίδα του Λέκτορα του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο "Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Γκιόσος (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Γκιόσος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ φυσικής αγωγής του ιδίου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει για σειρά ετών κοινωνιολογία του αθλητισμού στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Παπασπύρου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρίστος Παναγιωτακόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Κλεισαρχάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κυριάκος Παπαδάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστάσιος Κουτουμάνος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κλειώ Σγουροπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάρης Αυγερίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φράνκα Παντάνου - Ρόκου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Καίη Τσιτσέλη

Καίη Τσιτσέλη (Συγγραφέας)

Καίη Τσιτσέλη (1926-2001). Η Καίη Τσιτσέλη γεννήθηκε στη Μασσαλία, με καταγωγή από τη μεριά της μητέρας της από τη Χίο και από του πατέρα της από την Κεφαλονιά. Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά σε ηλικία δέκα χρόνων. Τότε πρωτόμαθε και ελληνικά. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο του Ελληνικού. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής έζησε στην Κεφαλονιά, τόπο καταγωγής του πατέρα της. Ταξίδεψε στην Αγγλία, την Ιταλία, το Πακιστάν, το Ιράκ, το Λίβανο και τη Νιγηρία, ενώ το 1964 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Παντρεύτηκε το 1957. Εργάστηκε στην ελληνική ραδιοφωνία και ασχολήθηκε με τη λογοτεχνική μετάφραση από τα αγγλικά και τα ελληνικά. Συνεργάστηκε με πολλά λογοτεχνικά περιοδικά και κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας συνεργάστηκε στον τόμο "18 Κείμενα". Προτάθηκε για το Ευρωπαϊκό Αριστείο Λογοτεχνίας 2000. Πέθανε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2001. (Πηγή: Αρχείο Ελλήνων Λογοτεχνών, Ε.ΚΕ.ΒΙ.).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
232
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.462 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση