Απόκλιση - στιγματισμός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Απόκλιση - στιγματισμός

Αφομοιωτική θεωρητική προσέγγιση των αποκλίσεων στο σχολείο

Γεώργιος Η. Δήμου

13.93€ -30% 9.72€

Η σειρά ψυχολογίας παρουσιάζει μεταφράσεις βασικών επιστημονικών βιβλίων, συλλογές σύγχρονων ερευνητικών άρθρων και πρωτότυπα κείμενα Ελλήνων συγγραφέων. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στο χώρο της Ψυχολογίας, με ιδιαίτερη όμως έμφαση στην Εξελικτική και τη Γνωστική Ψυχολογία. Η απόφαση για την έκδοση της σειράς αυτής πάρθηκε γιατί η υφιστάμενη βιβλιογραφία παρουσιάζει σοβαρά κενά - κενά που δυσχεραίνουν την εκπαίδευση των φοιτητών στην Ψυχολογία και την Παιδαγωγική και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ψυχολογικής έρευνας. Η ανάπτυξη της επιστήμης της Ψυχολογίας στη χώρα μας προϋποθέτει μια καλύτερη γνωριμία του ελληνικού κοινού με τα βασικά θεωρητικά έργα του πειραματικά ευρήματα της σύγχρονης Ψυχολογίας. Πιστεύουμε ότι τούτη η σειρά συμβάλλει αποφασιστικά στην πραγματοποίηση του σκοπού αυτού.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Στέλλα Βοσνιάδου (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Στέλλα Βοσνιάδου είναι καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Διαπανεπιστημιακού-Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη" και διευθύντρια του "Εργαστηρίου Γνωσιακής Επιστήμης και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας" του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Brandeis και Ψυχολογία στα Πανεπιστήμια Columbia και Clark των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών εργασιών στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Γεώργιος Η. Δήμου (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Ηλ. Δήμου είναι καθηγητής της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Διευθυντής του εργαστηρίου «Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Έρευνας» και Πρόεδρος του ΠΜΣ «Λογοθεραπείας». Διετέλεσε διαδοχικά Πρόεδρος και Κοσμήτορας στη Σχολή Επιστημών Αγωγής (1992-1999) καθώς και Αντιπρύτανης και Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (1997-2006). Είναι από το 2005 μέλος της UNESCO και πολλών επιστημονικών ενώσεων και επιτροπών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συγγράψει 8 επιστημονικά βιβλία, 18 βιβλία για την εκπαίδευση, 17 μελέτες/ προτάσεις (που υλοποιήθηκαν ή ενσωματώθηκαν σε νόμους) καθώς επίσης και 95 δημοσιευμένα άρθρα/μελέτες. Στην πολυετή ακαδημαϊκή του διαδρομή με μια σειρά διαλέξεων, ανακοινώσεων και σεμιναρίων έχει πραγματοποιήσει ένα σημαντικό και ουσιαστικό έργο κοινωνικής και ακαδημαϊκής παρέμβασης στον τόπο μας. Κατάγεται από τα Βασιλικά της Εύβοιας και είναι έγγαμος με δύο παιδιά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
260
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.397 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση