Από το Σχίσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Από το Σχίσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κοινωνία, οικονομία, πολιτισμός στη δεύτερη χιλιετία

Βασίλης Α. Καρδάσης

Απόστολος Διαμαντής

25.78€ -27% 18.82€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789601615905

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια , Εθνολογία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2007

 • Εκδότης

  Πατάκη

Η θεματολογία του έργου καλύπτει την ιστορική περίοδο της δεύτερης χιλιετίας μ.Χ. και επεκτείνεται από το Μεγάλο Σχίσμα μεταξύ Αποστολικής και Δυτικής χριστιανικής εκκλησίας το 1054 μέχρι τη σύγχρονη ηλεκτρονική επανάσταση. Η συγκεκριμένη θεματολογία καλύπτει όχι μόνο τα ιστορικά συμβάντα αλλά και τις σημαντικότερες στιγμές της παγκόσμιας πολιτικής ιστορίας, του υλικού πολιτισμού και της ιστορίας των ιδεών, όπως είναι οι επαναστάσεις, η αποικιοκρατία, η ιστορία των πολιτισμών, οι κατακτήσεις και τα ταξίδια, η διακίνηση προϊόντων από την Ανατολή προς τη Δύση που άλλαξαν τη ζωή στον πλανήτη -όπως ο καπνός- και τέλος οι δύο μεγάλοι παγκόσμιοι πόλεμοι. Η ιστορία της τέχνης και της επιστήμης δεν μπορούσε φυσικά να λείψει, όπως και η αναφορά σε κοινωνικά φαινόμενα που κυριαρχούν σήμερα παγκοσμίως, για παράδειγμα το ποδόσφαιρο ή η ροκ μουσική. Ανοιχτή θεματολογία, κατά το δυνατόν σύγχρονη γλωσσική έκφραση και επιστημονική αυστηρότητα συνδυάζονται ώστε να καταγραφεί η παγκόσμια κοινωνική, πολιτική και πνευματική πορεία στους τελευταίους δέκα αιώνες.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βασίλης Α. Καρδάσης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Καρδάσης γεννήθηκε το 1956 στη Δημητσάνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και οικονομική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Παρίσι Ι. Από το 1987 διδάσκει οικονομική ιστορία στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής. Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα αντικείμενα των ερευνών του περιλαμβάνουν θέματα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, με έμφαση στην κοινωνική και οικονομική ιστορία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Απόστολος Διαμαντής

Απόστολος Διαμαντής (Συγγραφέας)

Ο Απόστολος Διαμαντής γεννήθηκε στα Καλά Νερά Βόλου και σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και ιστορία στο Παρίσι. Εργάζεται στο Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
314
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
0.783 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση