Από την Αθήνα στη Βαμβέργη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Από την Αθήνα στη Βαμβέργη

Η ζωή του πρώτου βασιλικού ζεύγους της Ελλάδος Όθωνος και Αμαλίας μετά το 1862

Συλλογικό έργο

Christian Dumler

Anita Eichholz

[...] Πρόκειται για σημαντικό υλικό, που διαφωτίζει την περίοδο μετά την έκπτωση του βασιλικού ζεύγους και την παραμονή του στα Νέα Ανάκτορα της Βαμβέργης. Εξιστορείται κάθε λεπτομέρεια σχετική με τη ζωή και τις επιδόσεις του βασιλιά Όθωνα και της βασίλισσας Αμαλίας έως το θάνατό τους, την Αυλή τους και τα πρόσωπα, που συμμετείχαν στην Αυλή αυτή.

Η τεκμηρίωση είναι ιδιαίτερη σημασίας για τον ιστορικό, αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο, που επιθυμεί να γνωρίσει όλες τις πτυχές της ζωής του πρώτου βασιλιά της απελευθερωμένης Ελλάδας και της συζύγου του, βασίλισσας Αμαλίας.

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Βούρου - Ευταξία, το οποίο συμπεριλαμβάνει και την Οικία Σταματίου Δεκόζη Βούρου ("Παλαιό Παλάτι"), στην οποία διέμενε το βασιλικό ζεύγος από το 1836 έως το 1843, επιθυμεί με τη μετάφραση αυτή να συμβάλει στην ευρύτερη μελέτη και κατανόηση μιας σημαντικής πλευράς της νεότερης ελληνικής ιστορίας. [...]

Στέλιος Λυδάκης, διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Βούρου - Ευταξία

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Christian Dumler (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Werner Helmberger (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Cornelia Skodock (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέλιος Λυδάκης (Μεταφραστής)

Ο Στέλιος Λυδάκης σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, όπου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ με τη διατριβή: "Die greichische handschaft in der europaischen Malerei". Ακολούθησε δίχρονη υποτροφία του Ιδρύματος Alexander von Humboldt. Κυριότερα έργα: "Geschichte der griechischen Malerei des 19. Jhts.", Munchen 1972· "Η εικονογραφία του μνημείου του Λυσικράτους", Αρχαιολογικό Δελτίο 21 (1966), 163-183· "Ιστορία της νεοελληνικής ζωγραφικής", Αθήνα 1977· "Λεξικό των Ελλήνων ζωγράφων και χαρακτών", Αθήνα 1976· "Νεοελληνική γλυπτική, ιστορία, τυπολογία, λεξικό γλυπτών", Αθήνα 1981· "Τα γλυπτά του Α΄ νεκροταφείου Αθηνών", Αθήνα 1981· "Οι Έλληνες ναΐφ ζωγράφοι", Αθήνα 1987· "Κωνσταντίνος Βολανάκης", Αθήνα 1997· "Ανδρέας Γεωργιάδης", Αθήνα 1999. Πλήθος άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά. Πολλές μονογραφίες καλλιτεχνών. Από το 1993 καθηγητής της ευρωπαϊκής τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
160
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.517 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση