Από τα πεδία των μαχών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Από τα πεδία των μαχών

Σημειώσεις επισκέπτου μετά τον πόλεμον

Γεώργιος Β. Τσοκόπουλος

18.99€ -11% 16.90€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789605221805

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2003

 • Εκδότης

  Πελασγός

Ο γράψας αυτάς τας σελίδας δεν ηυτύχησε να λάβη μέρος εις τον πόλεμον. Είναι και αυτή μία απλή και ανυπολόγιστος υπηρεσία την οποίαν δεν έχουν όλοι την τύχην να προσφέρουν εις την πατρίδαν των και εις τον εαυτόν των.
Επέρασεν όμως ο γράψας τα μέρη που έγιναν αι κυριώτεραι μάχαι, όταν ακόμη τα πτώματα ήσαν άταφα και η ατμόσφαιρα εμύριζε μπαρούτι. Και επροσπάθησε, τας εντυπώσεις από τα θέαμα και τας διηγήσεις των πραγμάτων, να τας συγκεντρώση εις ολίγας σελίδας, αι οποίαι δεν είναι ιστορία, αλλά θα ημπορούσαν να εύρουν θέσιν εις το περιθώριον της ιστορίας.
Την ψυχήν των ανθρώπων και την εικόνα των γεγονότων ηθέλησα να συλλάβω και να την απλώσω εις ολίγας σελίδας, χωρίς καμμίαν -απολύτως καμμίαν- αξίωσιν.
(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Γεώργιος Β. Τσοκόπουλος (Συγγραφέας)

Γεώργιος Τσοκόπουλος (1871-1923). Ο Γεώργιος Τσοκόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε ως συνεργάτης της εφημερίδας "Παλιγγενεσία" και στη συνέχεια δημοσίευσε άρθρα και κυρίως χρονογραφήματα (κάποτε με τα ψευδώνυμα Φάλσταφ, Φιλέας Φογγ και Ριπ) στις εφημερίδες "Αστραπή", "Νέον Άστυ" (όπου ήταν και αρχισυντάκτης για δώδεκα χρόνια), "Νέα Ημέρα", "Αθήναι", "Καιροί" (όπου ήταν διευθυντής τη διετία 1915-1917), "Ομόνοια" (Αλεξάνδρειας, όπου ήταν διευθυντής τη διετία 1893-1895) και "Εστία" (όπου ήταν διευθυντής τη διετία 1920-1922). Συνεργάστηκε επίσης με τα περισσότερα αθηναϊκά περιοδικά και ημερολόγια. Στο χώρο της λογοτεχνίας ασχολήθηκε κυρίως με το θέατρο ως συγγραφέας κωμειδυλλίων και δραμάτων, που παραστάθηκαν από το Βασιλικό Θέατρο και θιάσους όπως του Συντάγματος, της Μαρίκας Κοτοπούλη και της Κυβέλης. Γνωστός είναι ωστόσο κυρίως ως συνσυγγραφέας των πρώτων αθηναϊκών επιθεωρήσεων από κοινού με τους Πολύβιο Δημητρακόπουλο (Εδώ κι εκεί - 1905) και Μπάμπη Άννινο (Παναθήναια). Έγραψε επίσης κείμενα για μελοδράματα και οπερέττες, καθώς επίσης θεατρικές μεταφράσεις, ενώ ασχολήθηκε επίσης με την πεζογραφία (διηγήματα, μυθιστορήματα, ιστορικά μυθιστορήματα, παιδικά αναγνώσματα). Για περισσότερα βιογραφικά στοιχεία του Γεωργίου Τσοκόπουλου βλ. Ω., "Τσοκόπουλος Γεώργιος Β.", Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια 23. Αθήνα, Πυρσός, 1933. (Πηγή: Αρχείο Ελλήνων Λογοτεχνών, Ε.ΚΕ.ΒΙ.).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
221
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.529 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση