Απ' των κάστρων τις Χρυσόπορτες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Απ' των κάστρων τις Χρυσόπορτες

Ταξιάρχης Γ. Κόλιας

13.00€ -32% 8.84€

Όταν ο αυτοκράτορας επέστρεφε νικητής από τον πόλεμο, έμπαινε στην Κωνσταντινούπολη από τη Χρυσή Πύλη. Μαζί του επέστρεφε και ο βυζαντινός στρατός: στρατηγοί και αξιωματούχοι, πεζικάριοι σκονισμένοι, ιππείς με τα άλογά τους, ξένοι μισθοφόροι της αυτοκρατορικής φρουράς, υπασπιστές, μάγειροι και υπηρέτες, γιατροί και νοσοκόμοι, τραυματίες, αιχμάλωτοι και διερμηνείς, πεταλωτήδες, πυροτεχνουργοί και ξυλουργοί, ζώα φορτωμένα λάφυρα και οπλισμό. Όλος αυτός ο μεγαλόπρεπος κόσμος παρελαύνει στις σελίδες αυτού του βιβλίου, ξεδιπλώνοντας μπροστά μας όχι και τόσο γνωστές πτυχές του Βυζαντίου.

Ανήκει στη σειρά ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, η οποία φέρνει τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα κοντά στο ευρύ κοινό, κατά τρόπο γοητευτικό και ελκυστικό. Παραθέματα από πηγές, πλούσια εικονογράφηση, χάρτες και χρονολόγια προσφέρουν πλούσιο υλικό που μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά στη διδασκαλία της Βυζαντινής Ιστορίας, στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και στο Γυμνάσιο.

Ταξιάρχης Γ. Κόλιας

Ταξιάρχης Γ. Κόλιας (Συγγραφέας)

Ο Ταξιάρχης Κόλιας σπούδασε Βυζαντινολογία και Νεοελληνική Ιστορία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο πανεπιστήμιο της Βιέννης στη συνέχεια. 

 

Τα ιδιαίτερά του ερευνητικά ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο του Ιδιωτικού Βίου και του Πολιτισμού των Βυζαντινών. Έχει εκδώσει πλήθος δημοσιεύσεων, εργάζεται ως τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2013 είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
60
Διαστάσεις:
20x20
Βάρος:
0.245 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση