Άντρας και γυναίκα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Άντρας και γυναίκα

Γάμος, μοιχεία, διαζύγιο, χηρεία

Ιωάννης ο Χρυσόστομος

6.79€ -10% 6.11€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789606607189

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια , Χριστιανισμός

 • Έτος κυκλοφορίας

  2005

 • Εκδότης

  Λύχνος

Σε χρόνους κατά τους οποίους ο γάμος κλονίζεται, η μοιχεία δεν θεωρείται αμαρτία, τα διαζύγια αυξάνονται με ρυθμό που προκαλεί δέος, η χηρεία έχασε σχεδόν το νόημά της και κάθε ηθική αρχή γύρω απ` αυτά τα μεγάλα θέματα διακωμωδείται με πολλούς τρόπους, είναι ανάγκη να ακουστεί ο καθάριος Πατερικός λόγος, όπως στην προκειμένη περίπτωση διατυπώθηκε από τον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο.
Στο παρόν τεύχος αποδίδονται στη νεοελληνική τέσσερις ομιλίες του σοφού Ιεράρχη: Ποιες γυναίκες να νυμφεύονται οι άντρες - Για ν` αποφεύγεται η πορνεία - Αν πεθάνει ο άντρας... - Ως χήρα να καταγράφεται κάποια...

Ίσως κάποια σημεία των δυνατών αυτών ομιλιών να μας ξενίζουν σήμερα ή να θεωρούνται από μερικούς ξεπερασμένα. Κι όμως! Αν τα εξετάσουμε κάτω από το πρίσμα της αιωνιότητας, με βάση το λόγο του Ευαγγελίου, σύμφωνα με τον προορισμό που έθεσε ο Θεός για τον άνθρωπο, και με την απαιτούμενη για τόσο σοβαρά θέματα ειλικρίνεια, θα διαπιστώσουμε την ορθότητά τους. Αυτή η στάση είναι ικανή να οδηγήσει σε επιτυχημένους γάμους, στην αποφυγή της πορνείας, στη μείωση των διαζυγίων, στην κατά Θεόν χηρεία.

Ευάγγελος Π. Λέκκος (Μεταφραστής)


Ευάγγελος Π. Λέκκος (Υπεύθυνος Σειράς)


Ιωάννης ο Χρυσόστομος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
119
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.129 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση