Αντοχή υλικών
zoom in
20.14€ -22% 15.71€

Στη σημερινή εποχή σπάνια πραγματοποιούμε κατασκευές χωρίς να λάβουμε υπόψη την επιστημονική γνώση. Κατασκευές που βασίζονται μόνο στην εμπειρία και ιδιαίτερα στην εμπειρία ενός ανθρώπου παρουσιάζουν σημαντικά μειονεκτήματα και πρέπει ν` αποφεύγονται.
Σε πολλές περιπτώσεις, για να γίνει ένα έργο απαιτείται έγκριση των κρατικών υπηρεσιών, η οποία χορηγείται μόνο όταν υπάρχει σχετική μελέτη. Αυτή πρέπει να βασίζεται στα πορίσματα της συγκεκριμένης επιστήμης, που ανήκει το έργο.
Επίσης συνεχώς διευρύνεται και το πεδίο στο οποίο η κατασκευή έργων πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένους εθνικούς ή διεθνείς κανονισμούς, οι οποίοι έχουν ισχύ νόμου.
Όμως η πραγματοποίηση ενός έργου δεν είναι μόνο η σωστή μελέτη, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο συγκεκριμένος κλάδος της Τεχνολογίας, αλλά είναι και η σωστή εκτέλεση.
Έτσι θα πρέπει όσοι εμπλέκονται στην πραγματοποίηση ενός έργου, ανάλογα με τη θέση που κατέχουν, να διαθέτουν και τις απαραίτητες γνώσεις.
Η Αντοχή των Υλικών είναι ο βασικός κλάδος της Εφαρμοσμένης Μηχανικής η οποία μας παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε:
1. Να υπολογίζουμε τις απαραίτητες διαστάσεις μιας κατασκευής, για να αναλαμβάνει τα φορτία με ικανοποιητική ασφάλεια.
2. Να υπολογίζουμε τα φορτία που μπορεί να αναλάβει μια κατασκευή, η οποία πρέπει
να παρουσιάζει και ορισμένη ασφάλεια.
3. Να υπολογίζουμε τις παραμορφώσεις που θα παρουσιασθούν σε μια κατασκευή, η οποία προορίζεται να αναλάβει ορισμένα φορτία.
Άλλες επιπλέον γνώσεις που απαιτούνται για τη μελέτη και την εκτέλεση ενός έργου, πέρα απ` αυτές που μας παρέχει η Αντοχή των Υλικών, τις παίρνουμε από άλλους κλάδους της Τεχνολογίας.
Το παρόν απευθύνεται κυρίως στους σπουδαστές της Τεχνικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, αλλά πιστεύουμε ότι θα φανεί χρήσιμο τόσο σε σπουδαστές ανωτέρων και ανωτάτων σχολών όσο και σ` αυτούς που ασχολούνται στην πράξη με τις τεχνικές κατασκευές. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Ιωάννης Χ. Βελαώρας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
316
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.553 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση