Ανθολογία Κυπρίων ποιητών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ανθολογία Κυπρίων ποιητών

Συμπόσιο ποίησης

40.57€ -11% 36.11€

(. . .) Η ποιητική ύλη που συγκεντρώθηκε σε αυτήν την ευρεία ανθολογία νομίζουμε πως δικαιολογεί έτσι κι αλλιώς την έκτασή της, γιατί η ποίηση που περιέχει είναι γενικά αξιόλογη και προπαντός δίνει τη δυνατότητα υπεύθυνου κατατοπισμού, αξιολογήσεων και επαναξιολογήσεων. Είναι μια ποίηση που οφείλουμε να ξέρουμε, και ποίηση εν πολλοίς άγνωστη, στον ελλαδικό χώρο σίγουρα, και, υποπτευόμαστε, και στον κυπριακό. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σωκράτης Λ. Σκαρτσής

Σωκράτης Λ. Σκαρτσής (Επιμέλεια)

Ο Σωκράτης Λ. Σκαρτσής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1936 από γονείς Επιταλιώτες, παντρεύτηκε την Ευαγγελία Νικολουδάκη και έχουν τρία παιδιά, την Ξένη, το Λάμπρο και τη Στεφανία. Σπούδασε και διδάσκει φιλολογία. Το έργο του περιλαμβάνει ποίηση, δοκίμια, μελέτες, άρθρα, μεταφράσεις, περιοδικά και εκδόσεις.

Σωτήρης Π. Βαρνάβας (Επιμέλεια)

Ο Σωτήρης Π. Βαρνάβας γεννήθηκε το 1948 στη Μηλιά Αμμοχώστου και φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Φυσιογνωστικές Επιστήμες και στη συνέχεια Γεωλογία. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και υπηρέτησε ως καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι μέλος της Επιτροπής της UNESCO Άνθρωπος και Βιόσφαιρα. Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Συμποσίου Ποίησης που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της οργανωτικής επιτροπής Σεμιναρίων Ποίησης του ίδιου Πανεπιστημίου. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές "Ψήγματα Απείρου" (2006), "Ηχογράμματα" (2008), "Χρεόγραφο" (2013) και "Γράμματα εμπράγματα" (2015) από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Είναι συνεπιμελητής της "Ανθολογίας Κυπρίων Ποιητών" (2008), εκδόσεις Ταξιδευτής. Ασχολήθηκε με τη μελέτη της κυπριακής ερωτικής ποίησης του 16ου αιώνα μέσα από το έργο του άγνωστου ποιητή της ποιητικής συλλογής "Ρίμες αγάπης", συμμετείχε σε συλλογικά έργα, ενώ δημοσίευσε και μικρά σχόλια για ποιητικές εκδόσεις. Το "Χρεόγραφο" και τα "Γράμματα εμπράγματα" περιελήφθησαν στη βραχεία λίστα των υπό κρίση βιβλίων για τα κρατικά κυπριακά βραβεία ποίησης 2014 και 2016 αντίστοιχα.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
736
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.149 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση