Ανθολογία Ελλήνων ποιητών
zoom in

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λουκρητία Δούναβη

Λουκρητία Δούναβη (Συγγραφέας)

Η Λουκρητία Δούναβη γεννήθηκε το 1942 στη Σύρο. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 1970, δημοσιεύοντας ποιήματα σε λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: "Ελάτε άνθρωποι" (Νέα Σκέψη, 1976), "Βροχότοπος" (Δίδυμοι, 1978), "Μπαλκόνι στην Ερμούπολη" (Φιλιππότης, 1987), "Αλάτι στις λακκούβες" (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2009), καθώς και το αφήγημα "Η Αγία Συνάδελφος" (Κέδρος, 1998), τη σειρά αφηγημάτων με τίτλο "Το βυσσινί φουστάνι" (Γκοβόστης, 1992, Το Ροδακιό, 2001), και αυτή με τίτλο "Φωνές του σώματος" (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2009). Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί στην Αγγλία και την Αίγυπτο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λέτα Κουτσοχέρα

Λέτα Κουτσοχέρα (Συγγραφέας)

Η Λέτα Κουτσοχέρα γεννήθηκε στη Ζήρια Αχαΐας. Σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, επίσης στην Αθήνα σχέδιο, σκηνογραφία και ζωγραφική. Έχει κάνει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, εικονογραφήσεις και εξώφυλλα βιβλίων και έχει σκηνογραφήσει θεατρικά έργα. Έχει γράψει ποίηση, θέατρο, δοκίμιο. Εμφανίστηκε στα Γράμματα το 1978. Ποίησή της έχει μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες, ενώ το έργο της έχει παρουσιαστεί σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης έχει φιλοξενηθεί σε ανθολογίες, συλλογικές εκδόσεις, επιθεωρήσεις τέχνης, εφημερίδες και περιοδικά στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Έχει βραβευθεί από την "Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών" (Πανελλήνιος Διαγωνισμός Υπουργείου Πολιτισμού), από την "Unesco" (International Literary Competition - Παγκόσμιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός), από τον "Παρνασσό" (Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης), από την Ακαδημία για την διάδοση του Πολιτισμού με έδρα τη Ρώμη "Accademia Internazionale de Propaganda Culturale" (Α Βραβείο Ανέκδοτης Ποίησης), αλλά και από άλλους πνευματικούς φορείς. Από το 1981 έως το 2001 δίδαξε στη "Σχολή Γραφικών και Καλλιτεχνικών Σπουδών" του Τ.Ε.Ι. της Αθήνας. Είναι μέλος της "Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών", της "International Writers and Artists Association" του "Οργανισμού για την Διάδοση και Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας" και αλλού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάνος Παναγόπουλος

Μάνος Παναγόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Μάνος Παναγόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Στα εφηβικά του χρόνια άρχισε να γράφει θεατρικά έργα, πολλά από τα οποία ανέβηκαν απ΄ τη σκηνή του θεάτρου του Κέντρου Νεότητος του Δήμου Αθηναίων, σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, όπως "Τα παιδιά της Κατοχής" " Το Πυκνάμπελι", "Θα γελάσουμε το βράδυ", "Λίγη ώρα πριν από την έξοδο του Μεσολογγίου" που βραβεύτηκε με δίπλωμα από το Δήμο Αθηναίων, " Μην κλαις παιδί μου", "Υπηρέτης πολυτελείας", "Τα ταμπούρια του 1821" κ.ά. Κυκλοφόρησαν 3 ποιητικά του βιβλία, " Τω καιρώ ετούτω", Β΄ έκδοση από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, " Η μάνα της γης " και " Το μύρο των πράξεων ", τα οποία μελοποιήθηκαν. " Η μάνα της γης " κυκλοφόρησε σε δίσκο και παρουσιάστηκε σε συναυλίες και φεστιβάλ. Ποίησή του έχει μεταφραστεί στα γερμανικά από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ Ισιδώρα Ρόζενταλ-Καμαρινέα και δημοσιεύτηκε στο "Hellenika". Θεατρικά έργα: "Πατέρα... καλέ μου... πατέρα..." Παρουσιάστηκε στην τηλεόραση, στο Θέατρο της Δευτέρας, από το κανάλι των εξωτερικών μεταδόσεων και από την τηλεόραση της Κύπρου (ΡΙΚ). Ανέβηκε σε πολλές σκηνές στην Ελλάδα, από το θέατρο Θέσπις, από τη Θεατρική σκηνή Καρδίτσας για δύο περιόδους, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, σε πολλά θέατρα της Κύπρου για σειρά ετών, κυρίως από το Θέατρο Πράξις της Ε.Θ.Α.Λ. που το ανέβασαν και στην Αγγλία ( Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου). Μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και κυκλοφορεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις Δωδώνη, μαζί με το θεατρικό έργο, "Καφενείον "Οι Κουβέντες"" που μεταδόθηκε από το δεύτερο πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας, ανέβηκε στο θέατρο της Οδού Ερμού στην Αθήνα για δύο θεατρικές περιόδους και στο Λονδίνο για ορισμένες παραστάσεις από το θίασο Ε.Θ.Ο.Λ. (Ελληνικός Θεατρικός Όμιλος Λονδίνου). "...Και αυτοί οι άγνωστοι ήρωες... 23 Μαρτίου 1821" Θεατρικό έργο που βραβεύτηκε με το τρίτο βραβείο το 2000, σε πανελλήνιο διαγωνισμό, με θέμα την επανάσταση της Καλαμάτας, 23 Μαρτίου 1821. Ανέβηκε στη σκηνή από την Επιχείρηση της Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας. Κυκλοφόρησε σε βιβλίο από το Δήμο Καλαμάτας. "Πρόκειται περί λάθος" Παίχτηκε στην Κύπρο. Το ίδιο έργο απ΄ τον ίδιο θίασο ανέβηκε στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου σε μια ειδική βραδιά τιμώντας και βραβεύοντας το συγγραφέα. Στο ραδιόφωνο: Έχει γράψει πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές. Τα παιδικά έργα: 1985: Κυνηγώντας τον ήλιο (σε συνέχειες). 1986: Ο Φεγγαρένιος (σε συνέχειες). Έργα του: "Η δίκη των τρελλών", "Η ζωή πεθαίνει στα παιδικά χρόνια, "Η Ιοκάστη δεν έκλαψε ποτέ", "Τα παιδιά της Μήδειας ακόμα ονειρεύονται", κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Δ. Καραντώνης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Καραντώνης, του Δημήτρη και της Ευρυδίκης, είναι ποιητής, πεζογράφος, αρθρογράφος. Γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα. Το 1964 τέλειωσε το Βαρβάκειο και πέτυχε στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, όπου σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες. Από το 1972 ως το 1997 δικηγορούσε στην Αθήνα. Από το 1974 ως τώρα έχει εκδώσει συνολικά είκοσι ένα βιβλία με ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, αρθρογραφία, ενώ έχει επιμεληθεί και προλογίσει βιβλία άλλων συγγραφέων. Ποιήματα, πεζά, άρθρα, κριτικά σημειώματα, επιστολές και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί επανειλημμένα σε πολλά έντυπα, ενώ ο ίδιος έχει παρουσιαστεί σε αρκετές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και σε διάφορες λογοτεχνικές βραδιές. Από το 1982 είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.). Εκτός από τη λογοτεχνία, τον ενδιαφέρουν όλες οι μορφές τέχνης, η γλωσσολογία, οι κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες, η ιστορία, η ψυχιατρική.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κλεοπάτρα Λυμπέρη

Κλεοπάτρα Λυμπέρη (Συγγραφέας)

Η Kλεοπάτρα Λυμπέρη γεννήθηκε στη Χαλκίδα (1953). Σπούδασε Μουσική (Ελληνικό Ωδείο) και Ζωγραφική (Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών) και έχει κάνει ελεύθερες σπουδές στη Φιλοσοφία και στην Ιστορία της Τέχνης. Ποιητικές συλλογές : "Ο μοτοσικλετιστής θάνατος" (Κάβειρος, 1990), "Μικρή φιλαρμονική" (Ίκαρος, 1993), "Η πρωτοχρονιά του" (Άγρα, 1997), "Το ρήμα πεινάω" (Άγρα, 2001), "Η μουσική των σφαιρών" (Άγρα, 2007). Μεταφράσεις : "Τρεις Συνομιλίες - η συνέντευξη του Αλεν Γκίνσμπεργκ στον Τόμας Κλαρκ" (Πρίντα, 2001), "Θάνατοι για τις κυρίες (και άλλες καταστροφές)"- ποιήματα του Νόρμαν Μέηλερ (Καστανιώτης, 2008), "Σύλβια Πλαθ, Ανν Σέξτον, Έζρα Πάουντ, Έμιλυ Ντίκινσον, Ρομάν Κισιόφ, Ντανίκα Βουκιέβικ, Becir Vukovic, Andrilia Radulovic, Ποιητές της Βεγγάλης" (Poeticanet.gr), Aρμάντο Ρομέρο κλπ. Άλλα έργα: "Γειτονιές της Χαλκίδας" - ιστορική λαογραφική μελέτη (Προοδ. Εύβοια, 1989), "Φλάουερ" - αφήγημα (Άγρα, 2003), Επταετές κοράσιον - ημερολόγια για την ποίηση (Άγρα, 2011), "Η ταφή του κόμητος Οργκάθ" (Γαβριηλίδης, 2015). Έχει εργαστεί σαν κριτικός βιβλίου στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είναι μέλος της Εταιρίας Συγγραφέων και του Κύκλου Ποιητών. Δοκίμιά της υπάρχουν κυρίως στο ηλεκτρονικό περιοδικό poeticanet.gr
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σαράντος Ντουφεξής (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Βουρλάκος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρυσούλα Βαρβέρη - Βάρρα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ισμήνη Λιόση (Συγγραφέας)

Η Ισμήνη του Γεωργίου Λιόση γεννήθηκε στον Πειραιά. Από νωρίς ασχολήθηκε με την ποίηση, τον πεζό λόγο και την ζωγραφική. Έχει γράψει τα βιβλία "Σεληνοτρόπια" (1980) εκτός εμπορίου και "poesie noir Εγχειρίδιο ονειροδράματος" (1984) εκδόσεις ΩΛΗΝ. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει βιοποριστεί από τα έργα της στα νεανικά της χρόνια. Υπήρξε πολιτικός υπάλληλος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για 28 έτη. Τελευταία σχεδιάζει και επιμελείται κοσμήματα με αναφορές στον Ινδιάνικο και Ιαπωνικό πολιτισμό καθώς και την τέχνη του Άγιου Δομίνικου. Έργα της έχουν ραδιοσκηνοθετηθεί κατά καιρούς, η ποίησή της έχει επενδυθεί μουσικά και έχει βραβευτεί, αν και η ίδια δηλώνει μετ΄ επιτάσεως αντίθετη στα βραβεία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Ασημακοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ράνια Δώρου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Καρανάσης (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Καρανάσης γεννήθηκε στο χωριό Φόνισσα Μεσσηνίας το 1930. Παράλληλα με τις γυμνασιακές του σπουδές έμαθε την τέχνη της τυπογραφίας. Για τις ιδέες του διώχτηκε πολλές φορές, φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Τα πρώτα του ποιήματα δημοσιεύτηκαν σε επαρχιακές εφημερίδες και περιοδικά. Το 1970 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο "Καρανάση", εξαιτίας του οποίου εξορίστηκε από τη Χούντα στη Γυάρο. Μετά τη μεταπολίτευση εξέδωσε την εφημερίδα "Εξόρμηση" και το περιοδικό "Ο κόσμος των αδεσμέυτων". Στις ομώνυμες εκδόσεις εξέδωσε τα ποιητικά του βιβλία "Ωσαννά!" (1986), "Μικρά κι ασήμαντα" (1986), "Τρία ποτήρια κρύο νερό" (1986), "Ο εικοστός ο πρώτος" (1987) και "Άγιοι και λείψανα" (1989), καθώς και τις συλλογές διηγημάτων "Το τελευταίο καμίνι" (1986) και "Στη σούδα της λεωφόρου" (1987). Από τις εκδόσεις Παρασκήνιο εκδόθηκε, αργότερα, το βιβλίο του "Αγράμματων και ανειδίκευτων" (1991).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Μαράβας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Πλαχούρης

Γιάννης Πλαχούρης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Πλαχούρης γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα. Σπούδασε κι εργάζεται στη δημοσιογραφία από διάφορες κατά καιρούς θέσεις στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, στο ραδιόφωνο και ως σύμβουλος τύπου σε μεγάλες επιχειρήσεις. Όσον αφορά τη λογοτεχνία, έχουν κυκλοφορήσει από το 1973 μέχρι σήμερα εννιά ποιητικές συλλογές του και τρία παραμύθια. Συνεργάτης σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά (Περίπλους, Έρευνα κ.α.) και εφημερίδες με χρονογραφήματα, δοκίμιο και την παρουσίαση βιβλίων. Είναι συνεκδότης με το Δημοσθένη Κορδοπάτη του ιδιότυπου περιοδικού "Κέντρων".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
237
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.36 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση