Ανθοδετική με ποτ - πουρί
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ανθοδετική με ποτ - πουρί

Από ευωδιαστά άνθη, αρωματικά βότανα και μυρωδάτα μπαχαρικά

Waltraud Weitemeier

Inge Ohme

6.36€ -11% 5.66€

Ανέκαθεν τα αρώματα ασκούσαν στους ανθρώπους μεγάλη γοητεία. Ειδικά στις μέρες μας που η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη, όλοι μας επιδιώκουμε να διατηρούμε το σπίτι μας τουλάχιστον καθαρό και ευ-ωδιαστό.

Γι` αυτό τον λόγο χρησιμοποιούμε διάφορα προϊόντα όπως αρωματικά σπρέι, στικ, κεριά κλπ. Εμείς σας προτείνουμε ένα πιο οικολογικό τρόπο για να το πετύχετε αυτό, δηλαδή να ασχοληθείτε με τη δημιουργία φυσικών αρωματικών εστιών οι οποίες θα προσδίδουν επιπλέον και μια διακοσμητική νότα στον χώρο σας.

Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε συνθέτοντας με όμορφο τρόπο φρέσκα ή αποξηραμένα άνθη, φυτά, βότανα και μπαχαρικά σε διάφορες διακοσμητικές μορφές που ονομάζουμε ποτ-πουρί. Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για να φτιάξουμε ένα αρωματικό ποτ-πουρί.

Αφήστε λοιπόν τη φαντασία σας ελεύθερη και με την βοήθεια των οδηγιών και συμβουλών μας δημιουργήστε ανθοδετικές συνθέσεις με ποτ-πουρί. Φυσικά μπορούμε να συμπεριλάβουμε στις συνθέσεις μας (ανθοδέσμες ή ποτ-πουρί) και αποξηραμένα άνθη.

Σας συνιστούμε τη μέθοδο αποξήρανσης στον αέρα, γιατί είναι λίγο-πολύ γνωστή στους περισσότερους και δεν απαιτεί κόπο και έξοδα. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε και μερικούς άλλους τρόπους αποξήρανσης, λιγότερο πρακτικούς και περισσότερο δαπανηρούς όπως: με αποξηραντική άμμο, με τη βοήθεια της ψύξης, με συντηρητικά σκευάσματα κ.λπ.

Για την αποξήρανση με αέρα ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες:
α) την συγκομιδή των φυτών να την κάνετε την άνοιξη (πλήρης ανθοφορία και υψηλότερη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια)
β) να δένετε τα φυτά σας από τα κοτσανάκια με λαστιχένιες ταινίες (για να μην ζαρώσουν) αφού τους έχετε αφαιρέσει τα φύλλα και να τα κρεμάτε ανάποδα με τα λουλούδια προς τα κάτω.
γ) το μέρος που θα κάνετε την αποξήρανση πρέπει να μην έχει υγρασία, να είναι καλά αεριζόμενο και να μην το βλέπει ο ήλιος (απόλυτα σκιερό).

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

Δήμητρα Καρατώλου (Μεταφραστής)


Waltraud Weitemeier (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
17x17
Βάρος:
0.083 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση