Ανατομία του μυοσκελετικού συστήματος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ανατομία του μυοσκελετικού συστήματος

Οστελογία, αρθρολογία, μυολογία, ινώδης ιστός, νευρολογία, αγγειολογία, μορφολογία-τοπογραφία: Κεφαλή και κορμός

Michel Dufour

42.00€ -6% 39.48€

Η Ανατομία είναι το θεμέλιο της πρακτικής γνώσης του ανθρώπινου σώματος: στην Ανατομία θα στηριχθούν η κλινική εξέταση, η ψηλάφηση, και η κατανόηση των φυσιολογικών και παθολογικών διεργασιών.
Με το βιβλίο τούτο παρέχεται ένα πρωτότυπο εγχειρίδιο που τονίζει κατ` εξοχήν την κατανόηση και την σκοπιμότητα της γνώσης.
Η παιδαγωγική του συγκρότηση θα διευκολύνει την πρόσκτηση των γνώσεων:
-Ο συγγραφέας δημιούργησε πάνω από 600 έγχρωμες εικόνες, όλες πλάι πλάι με το κείμενο, σύμφωνα με μια πρωτότυπη προσέγγιση που προσφέρει την πρωταρχική πληροφορία λειτουργικά και απλά.
-Η δομή του κειμένου και των κεφαλαίων -κείμενα με απλή και συστηματική μορφή· συνθετικοί πίνακες- ευνοούν την λογική απομνημόνευση.
-Για κάθε ανατομικό μόριο παρέχονται ψηλαφητικές, παθολογικές και μηχανικές ενδείξεις που επιτρέπουν την εμπέδωση των γνώσεων και υπογραμμίζουν την πρακτική σκοπιά.
Αυτό το βιβλίο αναφοράς προσφέρει στον αναγνώστη την πλήρη ανατομία της κεφαλής και του κορμού:
-Οστεολογία
-Αρθρολογία
-Μυολογία
-Περιτονίες
-Νευρολογία
-Αγγειολογία
-Μορφολογία - Τοπογραφία. Εμπλουτισμένο με την δυνατότητα αυτοβαθμολόγησης μέσω ερωτήσεων ανασκόπησης, με φωτογραφίες ανατομών και με συνθετικούς τοπογραφικούς πίνακες παρμένους από τον διάσημο άτλαντα του Frank Netter.
Είναι ίσως το πρώτο βιβλίο που γράφεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο του προγράμματος ανατομίας των σχολών κινησιοθεραπείας, κατ` αρχήν απευθύνεται σε αυτή την ειδικότητα, αλλά επίσης αφορά σε όλους τους φοιτητές που ασχολούνται με την Ανατομία του Μυοσκελετικού Συστήματος καθώς και στους κινησιοθεραπευτές και ιατρούς, που θα βρουν εδώ ένα εγχειρίδιο στο οποίο μπορούν να ανατρέξουν με ευκολία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κωνσταντίνος Γ. Βλάσης (Μεταφραστής)


Μαρία Καφετζή (Μεταφραστής)


Γεωργία Χρόνη (Μεταφραστής)


Γιάννης Σιατίτσας

Γιάννης Σιατίτσας (Επιμέλεια)

Ο Γιάνης Σιατίτσας γεννήθηκε το 1943 στην Λεπενού Βάλτου, σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα και ασχολήθηκε με την έρευνα του Νευρικού Συστήματος στο College de France στη Γαλλία και στο Montreal Neurological Institute στον Καναδά. Δίδαξε στις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Πάτρας, Κρήτης και Yeditepe Κωνσταντινούπολης.

Michel Dufour (Συγγραφέας)

Ο Michel Dufour, διευθυντής φυσιοθεραπευτής, διπλωματούχος ανατομίας και εμβιομηχανικής, είναι υπεύθυνος διδασκαλίας της Ανατομίας στην ΕFΟΜ και στην ΕΝΚRΕ στο Παρίσι. Διδάσκει επίσης Ανατομία σε άλλες σχολές καθώς και στον ΡCΕΜ στην Σχολή Ιατρικής του Βobigny.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
3
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
369
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
1.213 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση