Ανατομία και φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ανατομία και φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος

Lucille Keir

Barbara A. Wise

Connie Krebs

20.14€ -22% 15.71€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789602861967

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  1996

 • Εκδότης

  Έλλην

Το βιβλίο `Ιατρική Βοήθεια και Φροντίδα` χωρισμένο σε τέσσερα μέρη αποτελεί ένα ολοκληρωμένο, εκσυγχρονισμένο και πολύτιμο βοηθό γνώσεων για την Νοσηλεύτρια και για την είσοδό της στον εργασιακό χώρο ενός ιατρείου, μιας κλινικής ή οποιουδήποτε νοσηλευτικού και θεραπευτικού κέντρου.
Η ύλη έχει οργανωθεί με τρόπο τέτοιο που να αντανακλά τις διαφορετικές αρμοδιότητες του επαγγέλματος. Για να υποστηρίξουν κάθε μία από αυτές τις περιοχές, οι συγγραφείς παρέχουν λεπτομερή, επιμελημένα και καλά τεκμηριωμένα στοιχεία που βοηθούν στην επίτευξη της επάρκειας σε κάθε αντικείμενο ευθύνης.
Είναι γνωστό ότι η άσκηση της ιατρικής συχνά αλλοιώνει τον ρόλο της νοσηλεύτριας. Για παράδειγμα πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τις εργαστηριακές υπηρεσίες για τις αναλύσεις τους, αντί να αναθέτουν στην νοσηλεύτρια την διεξαγωγή ενός εργαστηριακού ελέγχου.
Επίσης, η γεωγραφική θέση, το είδος και το μέγεθος της ιατρικής άσκησης, ο αριθμός των εργαζομένων και η προσωπική φρόνηση του γιατρού, όλα έχουν την τάση να επηρεάζουν τον ρόλο του νοσηλευτή.
Ο νοσηλευτής ή η νοσηλεύτρια που εργάζεται μόνη της σε ένα γραφείο πρέπει να είναι ικανή να εκτελλεί όλες τις υποστηρικτικές εργασίες ενός γιατρού.
Όταν εργάζεται όμως σε μία μεγάλη μονάδα -νοσοκομείο ή κλινική- συνήθως ειδικεύεται σε έναν τομέα. Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να εξοικειώσει τον αναγνώστη με όλους τους τομείς απασχόλησης ενός νοσηλευτή.
Το βιβλίο είναι σχεδιασμένο να χρησιμοποιηθεί σαν Εισαγωγή στην Νοσηλευτική σε μια πληθώρα διαφορετικών χώρων.
-στην αίθουσα διδασκαλίας με τις οδηγίες ενός έμπειρου δασκάλου
-για προσωπική ανάγνωση και ενημέρωση του σπουδαστή
-για εργασιακή άσκηση σε ένα πραγματικό ιατρείο όπου το βιβλίο χρησιμεύει ως εγχειρίδιο
Στην τρίτη έκδοση έγιναν εκτεταμένες αλλαγές που έδωσαν έμφαση στις λειτουργίες αλλά και στους νεοτερισμούς της νοσηλευτικής εργασίας. Σε νοσοκομειακό περιβάλλον, καλύπτονται όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα και διαδικασίες καθώς και εμμονή στον έλεγχο μολυσματικών ασθενειών που είναι απαραίτητος για την αναβάθμιση της ποιότητας στην νοσηλεία. Η ανατομία και φυσιολογία αντανακλούν επίσης την πρόοδο στην γνώση, την διάγνωση και την θεραπεία. Η χρήση φωτογραφιών βελτιώνει ολόκληρο το βιβλίο.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Μαρία Ταλαντοπούλου (Μεταφραστής)


Barbara A. Wise (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
237
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
0.69 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση