Αναρχικές κολλεκτίβες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αναρχικές κολλεκτίβες

Η εργατική αυτοδιεύθυνση στην ισπανική επανάσταση

Sam Dolgoff

[...] Το υλικό χωρίστηκε σε δύο τμήματα. Το πρώτο, παρέχει θεμελιώδεις ιστορικές πληροφορίες: η φύση της Ισπανικής Επανάστασης, η κολλεκτιβιστική παράδοση, η ανάπτυξη του αντιεξουσιαστικού εργατικού κινήματος στην Ισπανία και τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν εκεί και στη συνέχεια αποκορυφώθηκαν με την καταστροφή των κολλεκτίβων. Το δεύτερο και κύριο τμήμα ασχολείται με την πραγματική κοινωνική επανάσταση, τα γενικά χαρακτηριστικά της αγροτικής κολλεκτιβοποίησης και της βιομηχανικής κοινωνικοποίησης. [...] (απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου)
Νίκος Ποταμιάνος

Νίκος Ποταμιάνος (Μεταφραστής)

Ο Νίκος Ποταμιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Κατοικεί στο Ρέθυμνο. Είναι διδάκτορας νεότερης και σύγχρονης ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην κοινωνική και πολιτική ιστορία. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους για θέματα ελληνικής ιστορίας του 19ου και 20ού αιώνα.

Sam Dolgoff

Sam Dolgoff (Συγγραφέας)

Ο Σαμ Ντόλγκοφ γεννήθηκε το 1902 στη Λευκορωσία, αλλά ένα χρόνο αργότερα η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Το 1922 έγινε αναρχικός και ακτιβιστής των IWW (Industrial Workers of the World) έως τον θάνατό του το 1990 στη Νέα Υόρκη. Μέσα από τη συνεργασία του με τον Γκριγκόρι Μαξίμοφ έγινε βαθύς γνώστης του έργου του Μπακούνιν και επιμελήθηκε μια αξιόλογη επιλογή κειμένων του. Το 1982 εκδόθηκε στην Ελλάδα από τη "Διεθνή Βιβλιοθήκη" το σημαντικό έργο του "Αναρχικές κολλεκτίβες, Η εργατική αυτοδιεύθυνση στην Ισπανική Επανάσταση".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
256
Διαστάσεις:
20χ13
Βάρος:
0.335 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση