Αναπνευστική γυμναστική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αναπνευστική γυμναστική

Heike Hofler

8.08€ -10% 7.27€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789602780466

 • Κατηγορίες:

  Αθλητισμός , Δοκίμια

 • Εκδότης

  Salto

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να συμβάλλει στην καταπολέμηση των σύγχρονων κακών και ανθυγειινών συνηθειών που σχετίζονται με την υποκινητικότητα, το κάπνισμα, την κατανάλωση ποτών και τροφίμων κακής ποιότητας και πολλά άλλα. Οι συνήθειες αυτές μακροπρόθεσμα συνοδεύονται και από ανεπιθύμητα αποτελέσματα: ασθένειες, μείωση της απόδοσης, παχυσαρκία και γενική αδυναμία και αδιαθεσία.
Η συγγραφέας στο έργο της αυτό, αρχικά εξηγεί τη λειτουργία της αναπνοής, ως πηγή ζωής και μέσο για την καλή ψυχοσωματική κατάσταση. Περιγράφει τις ανατομικές και φυσιολογικές βάσεις της αναπνοής με εκλαϊκευμένο όμως τρόπο, για να γίνουν κατανοητές και από τον απλό αναγνώστη.
Το κεφάλαιο των ασκήσεων αποτελεί το ζωτικό μέρος του βιβλίου. Εδώ, παρουσιάζονται 16 μικρά, δοκιμασμένα στην πράξη προγράμματα ασκήσεων, κλασικών και πρωτότυπων, όπου η κίνηση των μελών εναρμονίζεται με το ρυθμό της αναπνοής.
Η συνεχής εφαρμογή των ασκήσεων, προσφέρει στους ασκούμενους χαλάρωση, αναζωογόνηση και σταδιακή βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας. Κυρίως όμως συμβάλλει στην ανακούφιση από το άγχος και στην απόκτηση ευδιαθεσίας και αρμονίας.
Το έργο είναι χρήσιμο βοήθημα για τους καθηγητές φυσικής αγωγής, ειδικά για όσους ασχολούνται με το μαζικό αθλητισμό, τους φυσικοθεραπευτές, καθώς και τους ελεύθερα αθλούμενους.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κωνσταντίνος Ι. Νάτσης (Μεταφραστής)

Επίκουρος Καθηγητής Ανατομικής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Κωνσταντίνος Ι. Νάτσης (Επιμέλεια)

Επίκουρος Καθηγητής Ανατομικής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
136
Διαστάσεις:
20x14
Βάρος:
0.204 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση