Αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων Γ΄ γυμνασίου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων Γ΄ γυμνασίου

Από τα δημοτικά μας τραγούδια: Ο 17ος αιώνας: Κρητική λογοτεχνία: Νεοελληνικός διαφωτισμός: Ο 19ος αιώνας ως το 1880: Η Νέα Αθηναϊκή Σχολή

Ζωή Κ. Μπέλλα

Ζαχαρίας Λιγνός

25.12€ -31% 17.33€

Πριν από 20 χρόνια από τις εκδόσεις Gutenberg είχε κυκλοφορήσει το τετράτομο έργο "Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Ένα διδακτικό βοήθημα", των Ζωής Κ. Μπέλλα - Δημήτρη Πτολεμαίου, για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. Η επιστημονικότητα στη διαπραγμάτευση και την οργάνωση του υλικού αλλά και η ευαισθησία με την οποία οι συγγραφείς αντιμετώπιζαν το αντικείμενό τους, κράτησαν το έργο αυτό, στα χρόνια που ακολούθησαν, στην πρωτοπορία του είδους και το κατέστησαν πολύτιμο και αναντικατάστατο βοηθό εκπαιδευτικών και μαθητών.
Η τρέχουσα βιβλιογραφία, η προσθήκη νέων κειμένων στα σχολικά ανθολόγια, οι οδηγίες για τη διδασκαλία και οι νέες ρυθμίσεις για την αξιολόγηση του μαθήματος επέβαλαν την αναθεωρημένη και επαυξημένη επανέκδοση εκείνων των βιβλίων. Έτσι προέκυψαν οι "Αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων", που αποσκοπούν να υποστηρίξουν αφενός τον εκπαιδευτικό στη συστηματική οργάνωση της διδασκαλίας της λογοτεχνίας, αφετέρου να δώσουν στο μαθητή τις αναγκαίες για το αντικείμενο πληροφορίες και να προκαλέσουν τα πρώτα ερεθίσματα για την εκκίνηση της δικής του ανάγνωσης.

Ζωή Κ. Μπέλλα (Συγγραφέας)

Η Ζωή Κ. Μπέλλα γεννήθηκε στο Βόλο το 1952 και σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κλασική Φιλολογία και διδακτορικού στη Διδακτική της Λογοτεχνίας. Από το 1976 προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Εκπαίδευση: ως διδάσκουσα σε πολλά δημόσια σχολεία Μ.Ε. της επαρχίας και της Αθήνας, ως αποσπασμένη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ως διευθύντρια στο Π.Σ.Π.Α., διδάσκουσα στο φιλολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλος επιστημονικών ερευνητικών ομάδων, επιμορφώτρια, μέλος ομάδων σύνταξης και αξιολόγησης σχολικών βιβλίων και βιβλίων για τον καθηγητή, εισηγήτρια σε θέματα της ειδικότητάς της σε διάφορα συνέδρια κ.ά. Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο. Κατά διαστήματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε εφημερίδες και περιοδικά διάφορα κείμενά της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ζαχαρίας Λιγνός (Συγγραφέας)

Ο Ζαχαρίας Ευαγγέλου Λιγνός γεννήθηκε στην Ικαρία το 1966. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίων (Νεοελληνικός τομέας). Υπηρετεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 1990. Γνωρίζει την αγγλική και την ιταλική γλώσσα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
756
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.284 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση