Αμοιβαία κεφάλαια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αμοιβαία κεφάλαια

Η ελληνική πραγματικότητα και οι σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις

Νικόλαος Δ. Φίλιππας

[...] Το νέο βιβλίο του καθηγητή Νικολάου Φίλιππα με τίτλο "Αμοιβαία Κεφάλαια: Η ελληνική πραγματικότητα και οι σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις" παρουσιάζει με τρόπο απλό και εύληπτο, αλλά εκεί που χρειάζεται με ιδιαίτερα επιστημονικό τρόπο, τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και τάσεις του σημαντικού αυτού θεσμού τόσο σε εγχώριο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μέσα στις 400 και πλέον σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται πρωτότυπα εμπειρικά ευρήματα σε όλο το φάσμα του θεσμού των Α/Κ και θεωρητικές αναλύσεις όπου αναπτύσσεται εξαντλητικά το θέμα της αξιολόγησης των Α/Κ, η σχετική ανασκόπηση της πιο πρόσφατης βιβλιογραφίας και το θέμα της εμμονής με την έννοια της επαναληπτικότητας της επίδοσης των διαχειριστών. Επιπλέον, παρουσιάζονται αναλυτικά οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των Α/Κ μέσα από την ανάδυση της νέας γενιάς Α/Κ.
Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του βιβλίου αυτού είναι ο αποτελεσματικός συνδυασμός θεωρητικών αναδύσεων με πρωτότυπα εμπειρικά ευρήματα από την Ελλάδα. Τα ευρήματα αυτά θα φανούν χρήσιμα τόσο στους φοιτητές των οικονομικών σχολών, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, όσο και σε αναλυτές της εγχώριας, αλλά και των διεθνών αγορών χρήματος και κεφαλαίου.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Νικόλαος Δ. Φίλιππας

Νικόλαος Δ. Φίλιππας (Συγγραφέας)

Ο Νικόλαος Φίλιππας είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι αριστούχος του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε μεταπτυχιακό και διδακτορικό από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε όλα σχεδόν τα Ελληνικά Οικονομικά περιοδικά και τις σχετικές οικονομικές εφημερίδες. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά του κλάδου όπως Applied Economics, Applied Financial Economics, Applied Economics Letters, Managerial and Decision Economics, International Review of Economics and Business, Journal of Applied Business Research, Espace Europe, Managerial Finance, International Business and Economics Research Journal, κλπ. Μια από τις δημοσιευμένες μελέτες του με τίτλο "Estimation of Price Parameters: Bank Stock Price and the Variance Components Model", (Applied Economics 1988) συμπεριλαμβάνεται στην συλλογή των αξιόλογων άρθρων στον χώρο της Χρηματοοικονομικής. Τη συλλογή αυτή επιμελήθηκε ο Καθηγητής R. Brealey (Bibliography of Finance, 1991, MIT Press). Επιπλέον, δύο δημοσιευμένες μελέτες του (Applied Economics, 1988 και Managerial and Decision Economics, 1993) συμπεριλαμβάνονται στην συλλογή των πιο σημαντικών επιστημονικών συμβολών στο χώρο της Χρηματοοικονομικής και της Οικονομίας αναφορικά με την Ελλάδα. Τέλος το άρθρο του "Chasing trend and losing money :Open end mutual fund investor΄s trading in Greece" βραβεύθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την συμβολή του στη πρόοδο και προβολή του ιδρύματος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στις περιοχές των Χρηματιστηριακών Επενδύσεων, της Χρηματιστηριακής Αγοράς των Αθηνών, της εγχώριας και παγκόσμιας αγοράς των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, αλλά και των γενικότερων Εφαρμογών Οικονομετρίας στην Χρηματοοικονομική. Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και επτά ερευνητικών μελετών. Ο κ. Φίλιππας έχει παρουσιάσει εργασίες του σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει μακρόχρονη εμπειρία στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά και Χρηματαγορά ως ανώτατο στέλεχος χρηματιστηριακής εταιρίας, ΕΠΕΥ και ΑΕΔΑΚ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
413
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.781 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση