Αλχημεία της ψυχής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αλχημεία της ψυχής

Πως μπορεί ο νους να θεραπεύσει την καρδιά

Tara Bennett - Goleman

Όπως οι Αλχημιστές του Μεσαίωνα γνώριζαν τον τρόπο να μεταστοιχειώνουν το μόλυβδο σε χρυσό, έτσι και εμείς, μας διαβεβαιώνει η Tara Bennett Goleman, μπορούμε να μάθουμε να μετατρέπουμε κάθε συναισθηματικό πρόβλημα ή πόνο σε εσωτερική διαύγεια και ευδαιμονία.
Η Αλχημεία της Ψυχής παραθέτει μια πλήρη χαρτογράφηση του νου μας και αποδεικνύει ότι, σύμφωνα με τα τελευταία πορίσματα της μοντέρνας ψυχοθεραπείας, όλα μας τα προβλήματα (όπως ο φόβος εγκατάλειψης, το αίσθημα αποξένωσης, οι διάφορες φοβίες κ.ά) ανάγονται σε δέκα βασικά συναισθηματικά πρότυπα.
Και το σημαντικότερο: με τις απλές αλλά αποτελεσματικές πρακτικές που θα βρούμε σ΄ αυτό το βιβλίο, μπορούμε να απαλλαγούμε από τα αρνητικά μας πρότυπα και να τα αντικαταστήσουμε με την αυτοεκτίμηση και την ελευθερία να ζούμε μια ζωή γεμάτη δημιουργικότητα και χαρά.

Tara Bennett - Goleman (Συγγραφέας)

H Tara Bennett-Goleman είναι ψυχοθεραπεύτρια και δασκάλα που ανέπτυξε την αλχημεία της ψυχής, έναν πρωτοποριακό συνδυασμό του εστιασμένου διαλογισμού και της βουδιστικής ψυχολογίας με μια νέα διάσταση της γνωστικής θεραπείας. Την τελευταία δεκαετία έχει διδάξει αυτόν τον τρόπο προσέγγισης σε ομάδες ψυχοθεραπείας μαζί με τον σύζυγό της, Daniel Goleman, συγγραφέα του βιβλίου Emotional Intelligence (Συναισθηματική Νοημοσύνη). H Tara Bennett-Goleman έχει μαθητεύσει για περισσότερες από δύο δεκαετίες κοντά σε βουδιστές διδασκάλους από το Θιβέτ, το Νεπάλ και τη Μπούρμα. Η μεταπτυχιακή της εκπαίδευση, στο Κέντρο Γνωστικής Θεραπείας της Νέας Υόρκης, αφορούσε τη θεραπεία σχημάτων, η οποία επικεντρώνεται στη μεταβολή των αυτοκαταστροφικών συναισθηματικών προτύπων. Το ανθρωπιστικό της έργο περιλαμβάνει εργασία πάνω σε υποθέσεις του Θιβέτ και παροχή υποστήριξης σε ηλικιωμένους και ετοιμοθάνατους ασθενείς. Διδάσκεται εδώ και πολλά χρόνια την ιαπωνική τέχνη της διάταξης των λουλουδιών και της ιεροτελεστίας του τσαγιού όπως επίσης και τον ινδικό χορό Καθάκ. Κατοικεί στη Μασαχουσέτη, όπου κακομαθαίνει στοργικά τα δύο της άλογα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ράνια Τσιλογιαννοπούλου (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
420
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.885 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση