Αλφαβήτα
zoom in
11.21€ -11% 9.98€

Η «Αλφαβήτα» είναι ένα βιβλίο που κάνει πράξη την παιδαγωγική αρχή της χαρούμενης γνώσης. Στόχος του είναι να διδάξει στα παιδιά την αλφαβήτα χωρίς να είναι ένα παραδοσιακά διδακτικό βιβλίο. Έτσι, ο έμμετρος ρυθμικός λόγος με τη βοήθεια της χαρούμενης εικόνας κάνει την εκμάθηση του βασικού γλωσσικού μηχανισμού του αλφάβητου ευχάριστη δραστηριότητα, αρμονικά προσαρμοσμένη στην ανάγκη του παιδιού για παιχνίδι, ομορφιά, δημιουργία. Το παιδί μαθαίνει τα γράμματα με τρόπο εποπτικό, ευχάριστο και δημιουργικό. Εποπτικό γιατί για κάθε γράμμα υπάρχει η γραφική παράσταση. Ευχάριστο γιατί η ακουστική εικόνα του γράμματος προκύπτει από τις λέξεις που περιέχονται στην κάθε στροφή. Δημιουργικό γιατί στο κάτω μέρος κάθε σελίδας το παιδί καλείται, συνδυάζοντας οπτική και ηχητική εικόνα, να εντοπίσει τη λέξη που αρχίζει από το γράμμα το οποίο έμαθε στη σελίδα αυτή. Το βιβλίο είναι κατάλληλο για τα παιδιά της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, αλλά απευθύνεται και σε παιδιά μέχρι την ηλικία των 9 χρόνων, τα οποία διδάσκονται την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα σε τάξεις υποδοχής, τάξεις με παιδιά άλλων εθνοτήτων, όπως και σε Ελληνόπουλα του εξωτερικού.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βαγγέλης Ελευθερίου

Βαγγέλης Ελευθερίου (Εικονογράφος)

Ο Βαγγέλης Ελευθερίου είναι από τα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε γραφικές τέχνες. Αρχικά ασχολήθηκε με τη διδασκαλία των γραφικών τεχνών, με τη δημοσίευση γελοιογραφιών σε περιοδικά και εφημερίδες καθώς και με το κινούμενο σχέδιο. Με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων ασχολείται από το 1987. Έχει εικονογραφήσει γύρω στα 130 βιβλία παιδικής λογοτεχνίας, παραμύθια, εκπαιδευτικά, κατασκευών και δραστηριοτήτων. Τα τελευταία χρόνια εικονογραφεί δικές του ιδέες και κείμενα.

Καίτη Ι. Τοπάλη (Υπεύθυνος Υποσειράς)


Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου

Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου (Συγγραφέας)

Η Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Κάρπαθο. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και δούλεψε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Με υποτροφία του ΙΚΥ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές. Πήρε δίπλωμα στην ειδίκευση "Διδακτική Γλώσσας-Λογοτεχνία" και ακολούθως εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην παιδική λογοτεχνία. Από το 2003 μέχρι το 2013 εργάστηκε ως σχολική σύμβουλος φιλολόγων στον Πειραιά. Επίσης δίδαξε Παιδική Λογοτεχνία στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει εκδώσει 30 λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά, νέους και ενήλικους και ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας που έγραψε (2006) τα Νέα Ανθολόγια Λογοτεχνίας για την Α΄ και Β΄ γυμνασίου. Το βιβλίο της "Και οι κακοί έχουον ψυχή", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, έχει μεταφραστεί στα γερμανικά και ήταν στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων(2004). Με βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς έχει τιμηθεί η ποιητική της συλλογή "Μικρές πυγολαμπίδες", και με έπαινο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το μυθιστόρημα "Το παιδί της καρδιάς". Έχει τιμηθεί επίσης με το Βραβείο του ΚΕΒΠ "Για τον ΄Ελληνα Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" και έχει εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων για ενηλίκους Χαρακιά στη μνήμη. Είναι περήφανη μαμά της Ειρήνας, του Γιάννη και της Μαρίνας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.348 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση