Αλεξάνδρα
zoom in
26.25€ -11% 23.36€

Γεώργιος Α. Χριστοδούλου (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Γιώργος Α. Χριστοδούλου (1939) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης των ΗΠΑ και στο Trinity College του Πανεπιστημίου Cambridge της Αγγλίας. Δίδαξε τα κλασικά γράμματα στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Κρήτης και Κύπρου, και στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Δημοσίευση μελέτες και άρθρα για την ιστορία της παραδόσεως και την κριτική των αρχαιοελληνικών κειμένων, για την ιστορία των αρχαιογνωστικών σπουδών στην νεώτερη Ελλάδα και για τη φιλολογική παράδοση, κριτική και εκδοτική των νεοελληνικών κειμένων.

Φανή Παιδή (Μεταφραστής)

Η Φανή Παιδή γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Γενεύης, όπου ειδικεύθηκε στα αρχαία ελληνικά. Από το 1979 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και την Ελβετία.

Λυκόφρων (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Andre Hurst (Επιμέλεια)

O Andre Hurst γεννήθηκε στη Γενεύη το 1940. Σπούδασε αρχικά στη γενέτειρά του και εν συνεχεία στη Ρώμη και το Μόναχο. Από το 1980 είναι τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Δίδαξε επίσης ως προσκεκλημένος καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Μόντρεαλ (McGill), της Cluj-Napoca (Ρουμανία), καθώς και στην Ecole Normale Superieure στο Παρίσι (rue d΄ Ulm). Υπήρξε κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης (1986-92) και πρόεδρος, μεταξύ άλλων, των εξής Ιδρυμάτων της Γενεύης: του Εθνικού Ινστιτούτου, της Ακαδημαϊκής Εταιρείας και του Ιδρύματος Conservatoire de Musique. Φέρει τον τίτλο του διδάκτορος honoris causa του Πανεπιστημίου Cluj-Napoca και είναι Ταξιάρχης του Τάγματος της Αξίας της Ρουμανίας. Οι δημοσιεύσεις του αφορούν την αρχαία ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία· ξεχωριστή θέση έχουν οι πάπυροι της συλλογής Bodmer. Είναι σημερινός Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
332
Διαστάσεις:
22χ15
Βάρος:
0.549 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση