Αλ Κάιντα, το παγκόσμιο δίκτυο του τρόμου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αλ Κάιντα, το παγκόσμιο δίκτυο του τρόμου

Rohan Gunaratna

Η Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν, εκτός από την 11η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, που υπήρξε η πλέον εντυπωσιακή της ενέργεια, ευθύνεται και για πολλές άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, παρέχοντάς μας δείγματα της ικανότητάς της να πετυχαίνει τους στόχους της ακόμα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Επιπλέον, συνεργαζόμενη με διάφορες ισλαμικές ομάδες, οργάνωσε και υποστήριξε πλήθος άλλων τρομοκρατικών επιχειρήσεων, που η πλειονότητα των κατοίκων του πλανήτη αγνοεί ή γνωρίζει ελάχιστα. Ο Ρόαν Γκουναράτνα, σύμβουλος του ΟΗΕ σε θέματα τρομοκρατίας, ο καλύτερος παγκοσμίως ειδικός ερευνητής της Αλ Κάιντα, περιγράφει και αναλύει με αποκαλυπτικό τρόπο την οργάνωση, τη δομή και τη λειτουργία της.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θανάσης Γεωργιάδης

Θανάσης Γεωργιάδης (Επιμέλεια)

Ο Θανάσης Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1944 στους Γεωργιανούς Ημαθίας. Σπούδασε ελληνική και αγγλική φιλολογία. Επί δεκαετίες εργάζεται ως επιμελητής εκδόσεων. Μετέφρασε περισσότερα από τριακόσια έργα, συνεργάστηκε με πολυάριθμα έντυπα και διηύθυνε την έκδοση λογοτεχνικών περιοδικών. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές "Η αντιθετική όσο και ισόμερη βιολογία της Ελισάβετ Π. Γεωργιάδου" (1983), "Ο μέγας διάκοσμος" (1984), "Ύπνοι και θάνατοι" (1989), "Ωδές 1-4" (1991), "Μικρή γεωγραφία" (2000), τα πεζογραφήματα "Αλέξανδρος" (1996), "Αλέξανδρος -Ο Θείος Γνόφος" (2001), το μυθιστόρημα "Το βιβλίο του Ιορδάνη Γαβρά" (2001) τα ιστορικά μελετήματα "Η αρχαία Μακεδονία κατά τον Στράβωνα" (1991), "Θράκη και Θράκες στην αρχαιότητα" (1998), "Περίπλους Ευξείνου" (2001).

Νικόλας Νίτσας (Μεταφραστής)


Rohan Gunaratna

Rohan Gunaratna (Συγγραφέας)

Ο Ρόαν Γκουναράτνα γεννήθηκε στη Σρι Λάνκα και σπούδασε στο πανεπιστήμιο St Andrew΄s της Σκωτίας. Υπήρξε ερευνητής του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Notre Dame του Hesburgh, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Κέντρου Διεθνών Σπουδών Ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο του Maryland και επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα Ελέγχου Όπλων, Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας του Πανεπιστημίου του Illinois. Συνεργάστηκε με την κυβέρνηση της Σρι Λάνκα από το 1984 έως το 1994. Το 1997 υπηρέτησε στο επιτελείο του ΟΗΕ ως ειδικός σε θέματα για την ανάπτυξη συμβατικών όπλων. Πρόσφατα ο Ρόαν Γκουναράτνα υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών σε θέματα τρομοκρατίας, ενώ υπηρέτησε και ως ειδικός σύμβουλος για την τρομοκρατία σε διάφορες κυβερνήσεις και οργανισμούς. Οι έρευνές του για την ομάδα Tamil Tigers και τις δραστηριότητές της τον κατέστησαν αυθεντία στη δράση βομβιστών. Η εμπειρία που απέκτησε τον βοήθησε να αναλύσει τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, τον Σεπτέμβριο του 2001. Τον Ιούλιο του 2001, δημοσίευσε στο Jane΄s Intelligence Review ένα άρθρο που έγινε σημείο αναφοράς και αποτέλεσε μια από τις πρώτες έρευνες σε βάθος για τον Οσάμα μπιν Λάντεν και την Αλ Κάιντα. Το 2003, βοήθησε στη σύσταση ενός κέντρου για την έρευνα κατά της τρομοκρατίας, στη Σιγκαπούρη, στο Ινστιτούτο Αμύνης και Στρατηγικών Σπουδών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Nanyang, στο οποίο εργαζόταν ως καθηγητής. Το τελευταίο βιβλίο του "Αλ Κάιντα, το παγκόσμιο δίκτυο του τρόμου" έγινε μπεστ σέλερ σε πολλές χώρες, καθιστώντας παγκοσμίως γνωστό τον συγγραφέα, ο οποίος άλλωστε αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον σημαντικούς ερευνητές του κόσμου σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
371
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.74 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση