Αξιολόγηση και διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αξιολόγηση και διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων

Θεωρητική και εμπειρική προσέγγιση

Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης

Κωνσταντίνα Πενταράκη

23.00€ -26% 17.02€

Το μεγάλο πλήθος των αμοιβαίων κεφαλαίων που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά καθιστά ιδιαίτερα περίπλοκη την αξιολόγησή τους, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι επενδυτές να αναζητούν επενδυτικές συμβουλές από εξειδικευμένα στελέχη διαχείρισης των αμοιβαίων κεφαλαίων. Υπό το πρίσμα της παραπάνω διαπίστωσης, στόχος του παρόντος βιβλίου είναι να δώσει απάντηση σε μια σειρά καίριων ζητημάτων όσον αφορά την αξιολόγηση και τη διαχείριση των αμοιβαίων κεφαλαίων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Η παρουσίαση του θέματος από θεωρητική σκοπιά καλύπτει την έννοια των αμοιβαίων κεφαλαίων καθώς και την παρουσίαση των μεθοδολογιών που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγησή τους. Όσον αφορά την πρακτική σκοπιά του θέματος, αναπτύσσεται μια μεθοδολογική προσέγγιση η οποία ενοποιεί τη διαδικασία ανάπτυξης ενός υποδείγματος αξιολόγησης της επίδοσης των αμοιβαίων κεφαλαίων με την κατασκευή και διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου αμοιβαίων κεφαλαίων. Το παρόν βιβλίο απευθύνεται σε ένα αρκετά πλατύ κοινό: θεσμικούς αναλυτές, χρηματοπιστωτικά στελέχη, χρηματοοικονομικούς αναλυτές, επιχειρησιακούς ερευνητές, στατιστικούς αναλυτές, επενδυτές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, και ερευνητές που ασχολούνται με τη χρηματοοικονομική επιστήμη, τη διαχείριση χαρτοφυλακίων, τη διοικητική επιστήμη και την επιχειρησιακή έρευνα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης

Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι καθηγητής και προέδρος του τμήματος μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του εργαστηρίου συστημάτων χρηματοοικονομικής διοίκησης. Από το 1987, διδάσκει στο τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης τα μαθήματα χρηματοοικονομική διοίκηση, ανάλυση επενδυτικών αποφάσεων, καθώς και το μεταπτυχιακό μάθημα συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης. Το 1996, το Διεθνές Ίδρυμα MOISIL (MOISIL International Foundation) του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου, για το ερευνητικό του έργο στην ανάπτυξη πολυκριτήριων ευφυϊών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και της εκτίμησης χρηματοοικονομικών κινδύνων. Το 2000 του απενεμήθη το βραβείο καλύτερης διεπιστημονικής εργασίας από το Decision Sciences Institute. Επίσης, στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας σε θέματα μοντελοποίησης και λήψης χρηματοοικονομικών αποφάσεων, του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις από την Royal Academy of Doctors of Spain (1997), την European Association of Management and Business Economics (1997), το Decision Sciences Institute (1999, 2000) και την Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών (2001). Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 30 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 300 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά πάνω στο χώρο της επιχειρησιακής έρευνας, της πολυκριτήριας ανάλυσης και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ. Έχει πραγματοποιήσει ως προσκεκλημένος καθηγητής σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια πολλές διαλέξεις και μαθήματα. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στο χώρο της διαχείρισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, καθώς και στο σχεδιασμό και ανάπτυξη πολυκριτήριων συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνα Πενταράκη

Κωνσταντίνα Πενταράκη (Συγγραφέας)

Η Κωνσταντίνα Πενταράκη είναι διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης (2003) σε θέματα χρηματοοικονομικής διοίκησης. Επίσης είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (1994), κάτοχος Master of Science (Mεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων - Department of Economic and Management Sciences, 1996) στον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης (Πολυτεχνείο Κρήτης, 1998). ΄Εχει δημοσιεύσει αρκετές ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια σε θέματα χρηματοοικονομικής διοίκησης, διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων και επιχειρησιακής έρευνας, χώροι στους οποίους επικεντρώνονται τα βασικά της ερευνητικά ενδιαφέροντα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
293
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.573 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση