Ακατανίκητες απλότητες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ακατανίκητες απλότητες

39 φιλοσοφικές ιστορίες

Casati, Roberto

Varzi, Achille

14.91€ -21% 11.78€

Η φιλοσοφία είναι μια πρόκληση όπου η σκέψη ξεκινάει από την απλότητα των καθημερινών πραγμάτων και δείχνει τη θαυμαστή περιπλοκότητά τους, που μερικές φορές μοιάζει ακατανίκητη. Σε 39 κεραυνοβόλες, κινηματογραφικές σχεδόν, ιστορίες οι Roberto Casati και Achille Varzi μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε ένα διαφορετικό τρόπο, διασκεδαστικό και εμπνευσμένο, για να φιλοσοφούμε.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κούρκουλος, Νίκος (Επιμέλεια)


Casati, Roberto

Casati, Roberto (Συγγραφέας)

O Roberto Casati γεννήθηκε στην Μόντσα το 1961. Ερευνητής του CNRS, ζει στο Παρίσι όπου εργάζεται στο CREA (Centre de Recherche en Epistemologie Appliquee) εργαστήριο της Ecole Polytechnique. Έχει διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας και την γνωσεολογίας, ο Casati, έχει εστιάσει την προσοχή του στην μελέτη των εννοιακών δομών (γλωσσικών και αντιληπτικών) που σχετίζονται με το χώρο, το χρόνο και τα αντικείμενα, όπως οι ήχοι, τα χρώματα, οι τρύπες και φυσικά, οι σκιές. Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στο "Object project", μια ευρεία διεπιστημονική μελέτη γύρω από το ρόλο των φυσικών αντικειμένων στη γνώση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Varzi, Achille

Varzi, Achille (Συγγραφέας)

Ο Achille Varzi διδάσκει στο Τμήμα Φιλοσοφίαςτου Πανεπιστημίου Columbia (N. Υόρκη). Τελευταία βιβλία του: "Parole, oggetti, eventi e altri argomenti di metafisica" (2001) και "Ontologia" (2005).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαλασόπουλος, Λεωνίδας (Μεταφραστής)


Έτος κυκλοφορίας:
2006
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
198
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.296 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση