Άκατα μάκατα, καλοκαίρι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Άκατα μάκατα, καλοκαίρι

Παίζω, φτιάχνω και μαθαίνω

Λίλια Κυρίτση

Κατερίνα Παπαστεργίου

6.35€ -21% 5.02€

Το βιβλίο-φάκελος, το τέταρτο μιας σειράς, περιλαμβάνει 35 καδράκια- εργασίες και απευθύνεται σε παιδιά 3,5 - 5 ετών. Συμπληρώνει το έργο των παιδαγωγών ή γονέων προσφέροντάς τους μια ολοκληρωμένη θεματική εργασία για όλη τη χρονιά. Βοηθά τα παιδιά να δημιουργήσουν με φαντασία και χαρά, και να κατανοήσουν τα χρώματα, σχήματα, μεγέθη, ποσότητες, σύνολα. Εισάγει με παιγνιώδη τρόπο το παιδί σε χωροχρονικές και προμαθηματικές έννοιες. Περιέχει προγραφικές ασκήσεις, εικαστικές προτάσεις και πλήθος από εικόνες, δίνοντας αφορμή για εποικοδομητικές συζητήσεις. Προσφέρει κίνητρα για καλλιέργεια της γλώσσας, της φαντασίας, του παιδικού νου με ποιήματα, ελεύθερο σχέδιο και θέματα για θεατρικό παιχνίδι. Κάθε καδράκι-σελίδα, για να γίνει γνωστικό κτήμα του παιδιού, θα πρέπει πρώτα να γίνει βίωμα μέσα από το παιχνίδι, την εικόνα, τον ήχο και την ψυχοκινητική δράση.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βαγγέλης Ελευθερίου

Βαγγέλης Ελευθερίου (Εικονογράφος)

Ο Βαγγέλης Ελευθερίου είναι από τα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε γραφικές τέχνες. Αρχικά ασχολήθηκε με τη διδασκαλία των γραφικών τεχνών, με τη δημοσίευση γελοιογραφιών σε περιοδικά και εφημερίδες καθώς και με το κινούμενο σχέδιο. Με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων ασχολείται από το 1987. Έχει εικονογραφήσει γύρω στα 130 βιβλία παιδικής λογοτεχνίας, παραμύθια, εκπαιδευτικά, κατασκευών και δραστηριοτήτων. Τα τελευταία χρόνια εικονογραφεί δικές του ιδέες και κείμενα.

Λίλια Κυρίτση (Συγγραφέας)

Η Λίλια Κυρίτση είναι νηπιαγωγός, απόφοιτη του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Ζει στη Λάρισα και εργάζεται στον Δήμο Τυρνάβου. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και κριτικός παιδικής λογοτεχνίας. Από χρόνια ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία και το θέατρο. Έχει βραβευτεί σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Κείμενά της φιλοξενούνται σε λογοτεχνικά περιοδικά και ημερολόγια, καθώς και σε συλλογές διηγημάτων γνωστών εκδοτικών οίκων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Παπαστεργίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
40
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
0.147 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση