Αισώπειων Μύθων Συλλογή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αισώπειων Μύθων Συλλογή

            Η "Αισώπειων Μύθων Συλλογή" των εκδόσεων "Επικαιρότητα`` δεν είναι απλώς μια ακόμη έκδοση αυτών των μύθων. Αποτελεί μετάφραση -αντικριστή με το αρχαίο κείμενο- της κριτικής έκδοσης των αισώπειων μύθων, την οποία εκπόνησε ο Carolus Halm και εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος Τόυμπνερ στη Λειψία το 1852 υπό τον τίτλο "Αισωπείων Μύθων Συναγωγή".

           Περιττεύει να μιλήσουμε για τη σημασία των αισώπειων μύθων, αφού τα διδάγματά τους βρίσκονται καθημερινά στο στόμα μας. Θέλουμε όμως να προβάλουμε τη Συλλογή του Halm για την εγκυρότητα και την πληρότητά της. Ως κριτική έκδοση έχει αναφορές στις πηγές από τις οποίες ο Halm άντλησε τους μύθους (κώδικες, εκδόσεις, συγγράμματα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων), καθώς και στη συγκριτική επεξεργασία των διάφορων εκδοχών των μύθων και τις διορθωτικές παρεμβάσεις που έκανε ο ίδιος για την κατά το δυνατόν αποκατάσταση του κειμένου. Γι` αυτούς τους λόγους, η "Αισωπείων Μύθων Συναγωγή" του Halm αποτελεί βιβλίο αναφοράς στο είδος του.

           Αυτονόητο είναι ότι η μετάφραση πρόσεξε να αποδώσει αυτούς τους μύθους στη νεοελληνική γλώσσα με σεβασμό και στο γράμμα και στο νόημα του κειμένου.

Μαρία Σαμαρά (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
457
Διαστάσεις:
21x13
Βάρος:
0.647 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση