Αιώνια χειραψία
zoom in
10.00€ -11% 8.90€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789604265640

 • Κατηγορίες:

  Ποίηση , Δοκίμια

 • Εκδότης

  Ιωλκός

Η ποιητική συλλογή περιέχει 46 ποιήματα εμπνευσμένα και διανθισμένα από τα αιώνια ανθρώπινα προβλήματα. Ο έρωτας, η αγάπη, ο πόνος και η μοναξιά είναι η μεγάλη θεματολογία της ποιήτριας, η οποία με τον κοφτό της στίχο δημιουργεί την προσωπική της ιστορία στο χώρο των γραμμάτων.

Αξιοπρόσεχτη είναι η αμεσότητα και η καθαρότητα του λόγου, κάτι που επισφραγίζει την όλο και περισσότερο προβολή του υπαρξιακού γίγνεσθαι, μ` έναν τρόπο θαυμάσιο -κύριο δείγμα- του γεωγραφικού χώρου της ποιήτριας.

Δείγμα γραφής:
Είμαι ένας διαβάτης της γης
που δίνει το στίγμα του
στους νέους
που αναζητούν τους στόχους τους.

Σκουλά - Περιφεράκη, Μαρλένα

Σκουλά - Περιφεράκη, Μαρλένα (Συγγραφέας)

Η Μαρλένα (Μαρία - Ελένη) Σκουλά - Περιφεράκη γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Κατάγεται από τα Ανώγεια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Κρήτης. Είναι γενικός γραμματέας του "Συλλόγου Ελλήνων Λογοτεχνών" και της "Πανελλήνιας Εταιρίας Πολιτισμού Γραμμάτων και Τεχνών". Είναι μέλος του Δ.Σ. της "Ελληνικής Αστροναυτικής Εταιρίας", μέλος του "Σπιτιού Ευρώπης" της Αθήνας, του φιλολογικού τμηματος του Φ.Σ. "Παρνασσός", του "Συνδέσμου Κρητών Επιστημόνων" και της "Παγκόσμιας Ακαδημίας Ποίησης" Αμερικής. Το 1989 το Ιπποτικό Τάγμα του Αγ.Γεωργίου της Αγγλίας τίμησε την κ. Μαρλένα Σκουλά - Περιφεράκη με το μεγαλόσταυρο του Τάγματος. Ανήκει στην "Ένωση Συντακτών Ελληνικού Τύπου". Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές "Ανατολή Νο 1", το 1981, "Στη δωδέκατη ώρα της αγάπης", το 1983, "20ος αιώνας", το 1985, "XXe Siecle", το 1985, "Καινούργιοι ήλιοι", το 1987. Εξέδωσε επίσης μια συλλογή με διηγήματα "Ρεσιτάλ αυτοθυσίας" το 1982. Τα βιβλία της βραβεύτηκαν από την "Πανελλήνια Εταιρεία Πολιτισμού Γραμμάτων και Τεχνών" και τιμήθηκαν με το αργυρό και το χρυσό μετάλλιο από την "Academie Internationale de Lucete Paris-France" και με το αργυρό μετάλλιο από την "Societe Francsaise D΄ Encoragement L΄ Elite". Έλαβε μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια των "Σπιτιών της Ευρώπης". Εκεί απήγγειλε ποιήματά της σχετικά με την ειρήνη που μεταφράστηκαν στα γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά και απεκόμισαν πολλές ευμενείς κριτικές από τις προσωπικότητες των συνεδρίων. Επίσης έλαβε μέρος σε πολλα διεθνή αστροναυτικά συνέδρια. Το 1986 έγραψε το ποίημά της "Τσάλλεντζερ" και το έστειλε στη ΝΑΣΑ, αφιερωμένο στο χαμό των αστροναυτών. Το 1989 έγραψε την "Ιστορία της Ελληνικής Αστροναυτικής Εταιρίας" που δημοσιεύτηκε στο "Δελτίο Γυς" καθώς επίσης και στα πρακτικά του Συνεδρίου της Κυπριακής Αστροναυτικής Εταιρίας. Έχει κάνει πολλές διαλέξεις σε μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και για τα μέλη και τους φίλους πνευματικών σωματείων. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε ανθολογίες διαφόρων χωρών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Έτος κυκλοφορίας:
2010
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
62
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.161 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση