Αινίγματα αγάπης
zoom in
12.00€ -11% 10.68€

Ο αναγνώστης ίσως αναγνωρίσει τον εαυτό του μέσα στις σελίδες του βιβλίου αυτού που αναφέρεται στη ζωή μιας οικογένειας στο Τορίνο στη βόρεια Ιταλία.
Ο τόπος δεν έχει σημασία· θα μπορούσε να είναι η Αθήνα ή το Παρίσι ή το Λονδίνο.
Οι ψυχολογικές διακυμάνσεις ενός πατέρα με πολύ υψηλή μόρφωση και θέση στην κοινωνία και η θέλησή του να επιβάλει στην προσωπικότητα και τις απόψεις του στα παιδιά του (Άλεξ και Ανδρέας). Η επιθυμία του να τα δει όμοια με εκείνον, κινούμενος φυσικά από καλή πίστη και προθέσεις, αλλά χωρίς την ευαισθησία να διακρίνει την εύθραυστη ίσως ψυχολογία των παιδιών του. Μια ψυχολογία που η μητέρα (Αριάννα) έχει αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή που κράτησε αυτά τα παιδιά στην αγκαλιά της, για να τα θηλάσει και να τα γαλουχήσει αργότερα.
Οι καταστάσεις που εξελίσσονται κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης ζωής και η πραγματική πάλη για την ισορροπία μεταξύ παιδιών και πατέρα. Η προσωπική θυσία της μητέρας ως γυναίκας στο όνομα της οικογένειας.
Αυτά είναι τα θέματα που ενέπνευσαν τη συγγραφέα, κινούμενη όχι μόνο από τα γεγονότα της δικής της οικογένειας, αλλά και πολλών άλλων οικογενειών, κυρίως φίλων από το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει.

Άννα Οικονόμου - Gribaudo

Άννα Οικονόμου - Gribaudo (Συγγραφέας)

Η Άννα Οικονόμου - Gribaudo γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από την Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 1967 γράφτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ την ίδια χρονιά πήρε υποτροφία για διδακτορικό δίπλωμα στο Διεθνές Δίκαιο στα Πανεπιστήμια της Λοζάνης και της Γενεύης. Επίσης απέκτησε ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο και στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου στη Χάγη της Ολλανδίας. Φοίτησε με υποτροφία στο Ινστιτούτο Ανωτάτων Διεθνών Σπουδών της Γενεύης. Συνεργάτης της UNESCO (Διεθνής Οργανισμός για την Κουλτούρα στα πλαίσια του ΟΗΕ) στο FORUM Γυναικών της Μεσογείου. Μέλος του P.E.N. Glub International. Από το 1971 ζει στο Pino Torinese (Τορίνο, Ιταλία) με την οικογένειά της. Το 1999 κυκλοφόρησε το βιβλίο της "Η σιωπή", αυτοβιογραφικό αφήγημα, από τις εκδόσεις Αλέξανδρος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
223
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.324 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση