Άγιον Όρος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Άγιον Όρος

Βηματίζοντας στον τόπο και την ιστορία του

Μοναχός Καυσοκαλυβίτης Πατάπιος

13.00€ -10% 11.70€

Το βιβλίο αυτό προσφέρει στον αναγνώστη είκοσι κείμενα για το Άγιον Όρος, συλλεγμένα από τον αειθαλή λειμώνα της υπερχιλιόχρονης αγιορειτικής πνευματικότητας, ιστορίας, τέχνης και παράδοσης.
Τα περισσότερα κείμενα είναι αποσπάσματα από την εκπομπή του συγγραφέα στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είχε τον τίτλο: `Άγιον Όρος. Βηματίζοντας στον τόπο και την ιστορία του`.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται επίσης συνεντεύξεις, δημοσιευμένα και αδημοσίευτα άρθρα, καθώς και ομιλίες του συγγραφέα, της παρελθούσας δεκαετίας.
Πρόκειται για ένα πνευματικό οδοιπορικό σ` έναν κόσμο έξω από τον κόσμο, σ` ένα Όρος Άγιο, που στις κοιλάδες και τις χαράδρες του έχει οργανωθεί εδώ και χίλια διακόσια χρόνια, μία πολιτεία, ανθρώπινη μεν, αλλά με ουράνιο προσανατολισμό.
Το Άγιον Όρος, το λέει και τ` όνομά του, είναι τόπος αγιασμένος. Η ζωντανή παρουσία της Αθωνίτισσας Θεοτόκου και οι ασκητικοί αγώνες των οσίων Αγιορειτών πατέρων κάνουν κάθε γωνιά του, τόπο θεοφάνειας. Ο σύγχρονος προσκυνητής, βηματίζοντας στο Άγιον Όρος, τον τόπο και την ιστορία του, το αισθάνεται αυτό και ψηλαφεί την παρουσία του Θεού σε κάθε του βήμα. Χρήσιμος συνοδοιπόρος του σ` αυτή την αναζήτηση ψυχής, ευχόμαστε να φανεί το βιβλίο αυτό.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μοναχός Καυσοκαλυβίτης Πατάπιος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Άγιον Όρος
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
328
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.486 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση