Αφηγηματική Τεχνική Συναισθηματική Αγωγή και Θετική Εκπαίδευση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αφηγηματική Τεχνική Συναισθηματική Αγωγή και Θετική Εκπαίδευση

Δημήτρης Θεοδοσάκης

Παναγιώτα Βασιλείου

16.00€ -10% 14.40€

Το συγκεκριμένο βιβλίο επιχειρεί να αναδείξει τις δυνατότητες της αφηγηματικής τεχνικής ως μέσο συναισθηματικής αγωγής και θετικής εκπαίδευσης (positive education). Στον σημερινό τεχνοκρατικό κόσμο, η αφήγηση έρχεται να λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα της ανάγκης του πνεύματος και της ψυχής για αποδοχή, έκφραση και αυτοπραγμάτωση. Εφαρμόζοντας κατάλληλες στρατηγικές και κάνοντας λειτουργικές παρεμβάσεις στην εκπαιδευτική ή τη συμβουλευτική διαδικασία, τα παιδιά αναπτύσσουν την αυτοεκτίμησή τους, γίνονται πιο χαρούμενα, εκφράζονται, μαθαίνουν, βιώνουν καταστάσεις ψυχολογικής ροής (flow) και εν τέλει «ανθίζουν» σε ένα γόνιμο και δημιουργικό σχολικό περιβάλλον.

Το παρόν βιβλίο, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σε συμβούλους/συντονιστές, σε ψυχολόγους, σε εκπαιδευτές ομάδων αλλά και σε γονείς που ενδιαφέρονται για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τους. Με τη βοήθεια των αρχών της θετικής ψυχολογίας και την ομαδική επεξεργασία κατάλληλων ιστοριών στοχεύει:

•             στην καλλιέργειεα της αυτογνωσίας και της αυτοεκτίμησης των παιδιών,

•             στην έκφραση και αποδοχή των συναισθημάτων τους,

•             στην ενίσχυση των επικοινωνιακών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων,

•             στη διαχείριση προβλημάτων, πηγών άγχους και τη δημιουργική επίλυση συγκρούσεων,

•             στην αναγνώριση, έκφραση και καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων, την ενίσχυση της ικανότητας ενσυναίσθησης και της ψυχικής ανθεκτικτότητας των παιδιών,

•             στη θέσπιση στόχων και την ενίσχυση τους στην πορεία για την αυτοπραγμάτωση

•             στην ενδυνάμωσή τους, την επιδίωξη νοήματος και ευτυχίας.

Το βιβλίο επίσης περιέχει :

•             Το θεωρητικό υπόβαθρο που αφορά τη συναισθηματική αγωγή, την αφηγηματική τεχνική, τη θετική εκπαίδευση καθώς και τον ρόλο του εκπαιδευτικού/συμβούλου.

•             75 προτάσεις βιβλίων με παραμύθια και ιστορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή των ενοτήτων του προγράμματος.

•             7 πίνακες με επιλεγόμενες ιστορίες, μύθους, παραμύθια καθώς και εικονογραφημένα βιβλία που στοχεύουν στην ανάπτυξη κάθε συναισθήματος/δεξιότητας ξεχωριστά.

•             53 πρωτότυπες δραστηριότητες για την υλοποίηση του προγράμματος. Σε κάθε δραστηριότητα παρουσιάζονται οι στόχοι, οι ιστορίες, η διάρκεια, ο ρόλος του εκπαιδευτικού και της ομάδας.

•             Μεθόδους και τεχνικές για την αξιολόγηση του προγράμματος.

•             Αξιόπιστη και επίκαιρη ελληνική και ξένη βιβλιογραφία.

Το πρόγραμμα που προτείνεται με το παρόν βιβλίο μπορεί να εφαρμοστεί στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων ΕΥ ΖΗΝ ή προγράμματος Αγωγής Υγείας στον χώρο του σχολείου ή/και στα πλαίσια ψυχολογικής και συμβουλευτικής παρέμβασης.

Γιατί τα παιδιά δικαιούνται να ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο, να καταφέρνουν να γίνονται αυτό που θέλουν, να είναι υγιή και ευτυχισμένα.

Δημήτρης Θεοδοσάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτα Βασιλείου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Θεοδοσάκης (Επιστημονική επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
150
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.639 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση