????: ????????????? ???????????
zoom in

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρύσα A. Μαλτέζου (Συγγραφέας)

Η Χρύσα Μαλτέζου είναι διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βάσος Καραγιώργης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Π. Οικονομίδης

Κωνσταντίνος Π. Οικονομίδης (Συγγραφέας)

Διδάκτωρ διεθνούς δικαίου των Νομικών Σχολών των Πανεπιστημίων Στρασβούργου και Αθηνών. Διετέλεσε Προϊστάμενος της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών και με την ιδιότητα αυτή έλαβε μέρος σε μεγάλο αριθμό διμερών διαπραγματεύσεων και κατ΄ επανάληψη εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς και διασκέψεις, καθώς και ενώπιον διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων. Καθηγητής δημοσίου διεθνούς δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και από το 2000 Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου αυτού. Είναι συγγραφέας σημαντικού αριθμού μελετών και άρθρων που αφορούν κυρίως τα εθνικά θέματα, το διπλωματικό και προξενικό δίκαιο, τις πηγές του διεθνούς δικαίου, τους διεθνείς οργανισμούς, την επίλυση των διεθνών διαφορών κ.ά. Τέως μέλος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης (1991-1999), καθώς και της Επιτροπής του ίδιου Οργανισμού για τη δημοκρατία μέσω του δικαίου (1999-2002). Σήμερα είναι Επίτιμος Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών και Μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου των Ηνωμένων Εθνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανδρέας Ι. Βοσκός (Συγγραφέας)

Ο Ανδρέας Βοσκός είναι καθηγητής κλασικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Όλγα Πατρουνόβα

Όλγα Πατρουνόβα (Συγγραφέας)

Η Όλγα Πατρουνόβα γεννήθηκε στη Μόσχα, αποφοίτησε από το Κρατικό Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο, επί σειρά ετών εργάστηκε ως επιμελήτρια εκδόσεων στον εκδοτικό οίκο "Προγκρές" και ως καθηγήτρια της ελληνικής γλώσσας στη Διπλωματική Ακαδημία και το Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο. Από το 1992 ζει στην Ελλάδα. Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια-μεταφράστρια στη "Φωνή της Ελλάδας". Εργάζεται ως μεταφράστρια, επιμελήτρια και διερμηνέας συνεδρίων. Έχει μεταφράσει και επιμεληθεί περισσότερα από σαράντα βιβλία στη ρωσική και την ελληνική γλώσσα. Έχει γράψει δύο βιβλία δικά της. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διερμηνέων Συνεδρίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κύπρος Χρυσοστομίδης

Κύπρος Χρυσοστομίδης (Συγγραφέας)

O νομικός και πολιτικός Kύπρος Xρυσοστομίδης γεννήθηκε στον Kάθηκα της Πάφου. Zει κι εργάζεται στη Λευκωσία. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμο Aθηνών με υποτροφία της ελληνικής κυβέρνησης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Λουξεμβούργο με υποτροφία της εκεί Nομικής Σχολής και πήρε δίπλωμα συγκριτικού δικαίου. Aκολούθησαν οι σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Bόννης, με υποτροφία της γερμανικής κυβέρνησης και του Iδρύματος Thyssen. Aνακηρύχθηκε διδάκτωρ του δικαίου μετά την επιτυχή συμπλήρωση της διατριβής του στο εμπορικό δίκαιο και το δίκαιο των εταιρειών στον καθηγητή K. Ballerstedt. Eργάσθηκε ως επιστημονικός βοηθός στο Πανεπιστήμιο Bόννης με τον καθηγητή J. Schreder. Συνέχισε αργότερα τις σπουδές του στην Aγγλία και εργάσθηκε για τέσσερα χρόνια στη Γαλλία, στην Eπιτροπή Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Eυρώπης. Συμμετείχε στην εξέταση των διακρατικών προσφυγών κατά της Xούντας και στην προετοιμασία των σχετικών καταδικαστικών εκθέσεων της Eπιτροπής. Eίναι μέλος πολλών διεθνών οργανώσεων και έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια. Δημοσίευσε πολλές μελέτες για νομικά θέματα, άρθρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα, κυρίως πολιτικά, θέματα. Iδιαίτερα ασχολείται με συνταγματικά και διεθνή νομικά προβλήματα που αφορούν στο Kυπριακό και αναπτύσσει στην Kύπρο ενεργό πολιτική δραστηριότητα με την Έπαλξη Aνασυγκρότησης Kέντρου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Ιακώβου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Ιακώβου είναι ιστορικός, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανάσιος Παπαγεωργίου (Συγγραφέας)

Ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου είναι πρώην διευθυντής του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δήμητρα Παπανικόλα - Μπακιρτζή (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Αναγνωστοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστάκης Χατζηπροδρόμου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Λεβέντης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έλλη Κυριαζίδη (Συγγραφέας)

Η Έλλη Κυριαζίδη είναι βυζαντινολόγος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τασούλα Λ. Γεωργίου - Χατζητοφή (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Αναγνωστοπούλου (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
238
Διαστάσεις:
34x25
Βάρος:
1.813 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση