Το άρωμα
zoom in
14.40€ -26% 10.66€

Ένα τρομακτικό παραμύθι; - Ένα φιλοσοφικό θρίλερ; - Μια ερωτική φαντασία; Για τον Ζαν-Μπατίστ Γκρενούιγ, τον σκοτεινό ήρωα, μαθαίνουμε μόνο πως γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1738 στο Παρίσι, ανάμεσα στα σκουπίδια της αγοράς με δυο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αυτός που τρομάζει τους πάντες με την παντελή έλλειψη κάθε μυρωδιάς έχει την πιο ευαίσθητη μύτη του κόσμου. Καταγράφει στην ατελείωτη τράπεζα της μνήμης του όλες τις μυρωδιές που συναντά στο δρόμο του, και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να ανακαλέσει κάθε στιγμή εκείνη που θα διαλέξει. Η μακριά πορεία του στο βασίλειο των οσμών θα τον οδηγήσει από το εργαστήριο του αρωματοποιού στη θέση του ημίθεου που παρασύρει τα πλήθη με μοναδικό όπλο το ύψιστο και συγκλονιστικότερο άρωμα που υπάρχει. Αυτό της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μαρία Αγγελίδου

Μαρία Αγγελίδου (Μεταφραστής)

Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο βιβλιοπωλείο "Χνάρι", επί της οδού Κιάφας, για να αφοσιωθεί, στη συνέχεια, στη συγγραφή και τη μετάφραση βιβλίων. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Μεταφραστών και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, μεταξύ 2000-2004.


Patrick Suskind

Patrick Suskind (Συγγραφέας)

Ο Πάτρικ Ζίσκιντ γεννήθηκε στη Γερμανία. Σπούδασε μεσαιωνική και σύγχρονη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Έχει γράψει διηγήματα και συνεργάζεται με πολλά έντυπα ως δημοσιογράφος, ενώ γράφει επίσης σενάρια για τον κινηματογράφο. Θεωρείται ένας από τους πλέον καταξιωμένους σύγχρονους συγγραφείς. "Το άρωμα" εκδόθηκε το 1985, είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και έγινε παγκόσμια επιτυχία με αλλεπάλληλες επανεκδόσεις. Μεταφράστηκε σε 37 γλώσσες, έμεινε στη λίστα των μπεστ σέλερ του περιοδικού Der Spiegel για 9 χρόνια, πούλησε περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα, τιμήθηκε με πολλά διεθνή βραβεία, επιλέχθηκε από τους New York Times ως το βιβλίο της χρονιάς για το 1986 και γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
260
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.397 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Ανατριχιαστικό, σκοτεινό, βδελυρό. Αλλάζω γνώμη…

★ ★ ★ ★

Ανατριχιαστικό, σκοτεινό, βδελυρό. Αλλάζω γνώμη αμεσότατα. Χώρια που αναβιώνει η εποχή του Διαφωτισμού στη Γαλλία με τος φιλοσόφους, τις υπερβολικές επιστημονικές ανακαλύψεις, τις μάγισσες και τους δαίμονες, χώρια που μπορώ να το πω επιφανειακά αστυνομικό, είναι απίστευτο το μέγεθος των μεταφορών που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας. Τι κρύβεται πραγματικά πίσω από την περίληψη του βιβλίου; Πόση δύναμη έχει ο άνθρωπος και άρα το άρωμά του; Καταπληκτικός και ευρηματικός πάλι με διαστάσεις υπερβατικές ο αφανισμός του πρωταγωνιστή: από αγάπη! Εξαιρετικό, δεν το συζητώ. Καλή γραφή, με εικόνες και ανάπλαση της εποχής (πραγματικά έτσι πρέπει να ήταν το Παρίσι αλλά και κάθε μεγάλη πόλη της εποχής χωρίς ρυμοτομία και στοιχειώδη υγιεινή). Πάνος Τουρλής

Panos T.
(Αναρτήθηκε στις 10/09/2012)

Αυτό που ξεχωρίζει τον συγκεκριμένο συγγραφέα…

★ ★ ★ ★ ★

Αυτό που ξεχωρίζει τον συγκεκριμένο συγγραφέα είναι το ταλέντο του να παίρνει τον αναγνώστη και να τον "τραβάει" μαζί του στην ιστορία.. Μου άρεσε πάρα πολύ και το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Σοφία Ζαγάρη
(Αναρτήθηκε στις 21/12/2013)

*****

★ ★ ★ ★ ★

Απίστευτα γοητευτικό και με μοναδική ικανότητα να περιγράφει το άπιαστο, το αισθητηριακό, σε τυλίγει με την υποβλητική γραφή του και σε οδηγεί σε έναν σκοτεινό κόσμο, όπου το καλό και το κακό χάνουν τη σημασία τους και ο Θεός μπορεί να είναι μόλις μία ανάσα μακριά σου.

Έλενα Π.
(Αναρτήθηκε στις 19/03/2023)