Η Αθηνά από την Αθήνα και άλλα διηγήματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Αθηνά από την Αθήνα και άλλα διηγήματα

Αιμιλία Ψάλτη

13.85€ -10% 12.47€

Μία συλλογή διηγημάτων ψυχογραφικού ήθους. Η νουβέλα, που έχει δώσει και το όνομά της στο βιβλίο, αναφέρεται στη ζωή μιας νέας κοπέλας με σπουδές ψυχολογίας στο Παρίσι και την επαγγελματική της σταδιοδρομία στην Αθήνα, με φόντο την περίοδο της χούντας.
Από τα άλλα διηγήματα "Η Βαρβαρίτσα" και "Ο Πολιτσιάνος" αναφέρονται σε ιστορίες παιδιών στην Κωνσταντινούπολη και στην μετέπειτα ζωή τους και "Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο" διαδραματίζεται στην Πάτρα και στην Αθήνα, με ήρωες δύο φοιτητές, που γνωρίζονται στην Πάτρα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η οικογένεια που δημιουργούν αργότερα και η εξέλιξη των σχέσεών τους.

Αιμιλία Ψάλτη (Συγγραφέας)

Στην Πόλη γεννήθηκε η Αιμιλία Σαμψωνίδη-Ψάλτη. Αποφοίτησε από το Ζάππειο και συνέχισε τις σπουδές της, ψυχολογία και παιδαγωγικά, στο Πανεπιστήμιο της Πόλης και μετά της Σορβόνης. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε διάφορα ψυχοπαιδαγωγικά ιδρύματα και ιατροπαιδαγωγικούς σταθμούς και σήμερα, συνταξιούχος πια, ζει στην Αθήνα. Η Αιμιλία Ψάλτη πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα της Πόλης στο περιοδικό "Εστία" (τευχ. Αυγ. ΄43) μ΄ ένα πεζοτράγουδό της και με το φιλολογικό ψευδώνυμο Δάφνη Βάσου. Συνέχισε να δημοσιεύει και άλλα γραπτά της στα μεταπολεμικά περιοδικά της Πόλης "Τέχνη" (1944-1950), "Βόσπορος" (Ιούλ. 51 - Αύγ. ΄52) και "Πυρσός" (1954-1962), καθώς και σε άλλα έντυπα και εφημερίδες, ακόμη και όταν, μετά το 1954, ολοκλήρωνε τις σπουδές της στη Γαλλία. Τα έργα που εξέδωσε η Αιμιλία Ψάλτη είναι "Οι ιστορίες δέκα παιδιών" (εκδ. Δανιά, Αθήνα 1991) και "Arrivederla nonna και άλλα διηγήματα" (εκδ. Τσουκάτου, Αθήνα 2001). Τα έργα της, αν και είναι ψυχοπαιδαγωγικού χαρακτήρα, από διηγηματική άποψη παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον, όπως και όλα τα κατά καιρούς δημοσιευμένα της κείμενα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
251
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.335 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση