Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Υπάρχει ηθική στη διεθνή πολιτική;
(Εισαγωγή στην θεωρία και στην πράξη)
Συγγραφέας:   Κώστας Μελακοπίδης


Offer
Τούτο το βιβλίο σκοπεύει να καταστήσει οικεία τη Διεθνή Ηθική στη φοιτητική και μαθησιακή νεολαία, σε εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους, διπλωματικούς, πολιτικούς και στο ευρύτερο σκεπτόμενο κοινό. Θεωρεί δεδομένη, αλλά όχι αναπόδραστη, την ύπαρξη ανηθικότητας, ακόμη και βαρβαρότητας, στη διεθνή σκηνή, και υπενθυμίζει μερικές βασικές αιτίες αυτών των φαινομένων. Παράλληλα, αντιμετωπίζει γνωστές κατηγορίες ηθικών διλημμάτων. Εδώ, αποπειράται να απομυθοποιήσει την ιδέα ότι αυτά είναι άλυτα ή ότι βρίσκονται στην καρδιά της Διεθνούς Ηθικής, αλλά και να ανακουφίσει με την υπόδειξη ότι, σε περίπτωση αδυναμίας επίλυσης ενός διλήμματος, δεν δικαιολογείται είτε πανικός είναι αίσθημα αφόρητης ενοχής.
Μ΄ αυτό τον τρόπο η ανάλυση προωθεί και την πεποίθηση ότι η Ηθική, σε αντίθεση με συγκεχυμένες περί αυτής αντιλήψεις, είναι μια ιδιαίτερη πρακτική διερεύνηση. Ταυτόχρονα αυτό αποτελεί μια πρώτη δυνατότητα μιας αισιόδοξης αντιμετώπισης του μέλλοντος της Ηθικής και της Διεθνούς Πολιτικής, τόσο ως θεωρίας όσο και ως πράξης.


Σημείωση: Πρόλογος: Κοσμάς Ψυχοπαίδης

21χ14 εκ., 238 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλιοθήκη Διεθνών και Ευρωπαϊκών Μελετών
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320 (Πολιτικές επιστήμες), 327 (Διεθνείς σχέσεις)
Άλλα πρόσωπα: Σωτήρης Ντάλης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-08-0278-8
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0278-5
Βάρος: 0.38 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
15.44
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.65
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μελακοπίδης, Κώστας
Ο Κώστας Μελακοπίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σπούδασε Νομικά, Φιλοσοφία και Πολιτικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Kent (Αγγλίας) και Queen΄s του Καναδά. Από το 1982 έως το 1986 εργάστηκε ως Research Associate στο Centre for International Relations του Queen΄s University. Δίδαξε Διεθνείς Σχέσεις στο University of Manitoba, ως Assistant Professor (1986-1990) και ως Associate Professor (1990-1993). Διεθνείς Σχέσεις δίδαξε επίσης στο Royal Military College of Canada (1995-1996) και στο Queen΄s University (1994-1996) ως Adjunct Associate Professor. Ο Δρ. Μελακοπίδης έχει δημοσιεύσει βιβλία, άρθρα και μελέτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πάνω στον Αριστοτέλη, τον Καρλ Μαρξ, τον Κωνσταντίνο Καβάφη, την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική, την Εξωτερική Πολιτική του Καναδά, το Κυπριακό Πρόβλημα και την Ηθική των Διεθνών Σχέσεων. Βιβλία: - Making Peace in Cyprus: Time for a Comprehensive Initiative (Queen΄s Centre for International Relations, 1996) - Ειρηνευτικές Προσπάθειες για το Κυπριακό: Καιρός για μια Συνεκτική Πρωτοβουλία (Παπαζήσης, 1997) - Pragmatic Idealism: Canadian Foreign Policy, 1945-1995 (McGill-Queen΄s University Press, 1998) - Λεξικό Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής: Ιστορία, Θεωρία, Ορολογία (Ι. Σιδέρης, 1998)

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.