Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στη νευροχειρουργική
Συγγραφέας:   Δαμιανός Ε. Σακάς


Εισαγωγή στη νευροχειρουργική
Το εξώφυλλο απεικονίζει το μεταιχμιακό σύστημα που είναι το ανατομικό και λειτουργικό "υπόστρωμα" των συναισθημάτων. Η δομή αυτή εμπεριέχει ίσως φυλογεννετικές μνήμες του ανθρωπίνου είδους και αποτελεί έδρα ενστικτωδών παρορμήσεων που, στην εξέλιξη της ζωής του ατόμου, θα καθορίσουν τη σύνθετη ανώτερη συμπεριφορά του.
Οι συνδέσεις του μεταιχμιακού συστήματος με άλλες περιοχές του εγκεφάλου εξασφαλίζουν την απαιτούμενη συναισθηματική φόρτιση κάθε δραστηριότητας, ενδιαφέροντος ή στόχου του ανθρώπου. Δυσλειτουργίες του μεταιχμιακού συστήματος εμπλέκονται σε παθήσεις, όπως η επιληψία, η κατάθλιψη κ.ά.
Η τεχνολογική εξέλιξη, η πρόοδος της νευροχειρουργικής και των άλλων νευροεπιστημών θα επιτρέψουν σταδιακά πιο αποτελεσματικές θεραπείες αυτών των παθήσεων, εμβάθυνση των γνώσεών μας στο μεταιχμιακό σύστημα και συγχρόνως καλύτερη κατανόηση του συναισθηματικού μας κόσμου.

24χ17 εκ., 623 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 617.48 (Νευροχειρουργική)
ISBN: 978-960-394-188-0
ISBN (10ψήφιο): 960-394-188-3
Βάρος: 1.314 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
81.14
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

76.27
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σακάς, Δαμιανός Ε.
Ο Δαμιανός Ε. Σακάς γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος της Ιωνιδείου σχολής και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό (1979-1981) και της ιατρικής υπηρεσίας υπαίθρου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης (1981-1982), ειδικεύτηκε στη vευρολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στη νευροχειρουργική στο Θεραπευτήριο Ευαγγελισμός (1982-1986). Από το 1986 ως το 2000 εργάστηκε σε μεγάλα νοσοκομεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το 2000 ανέλαβε τη θέση του καθηγητή νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και του διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής του Θεραπευτηρίου Ευαγγελισμός. Πέρα από την παραδοσιακή νευροχειρουργική των τραυμάτων, όγκων και αγγειακών παθήσεων, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του είναι η λειτουργική νευροχειρουργική και η χειρουργική νευροτροποίηση με επικέντρωση στη θεραπεία βαρέων φαρμακοανθεκτικών διαταραχών, όπως η επιληψία, οι διαταραχές κινητικότητας και τα σύνδρομα χρόνιου πόνου, με χρήση εμφυτεύσιμων ηλεκτρονικών μικροεπεξεργαστών. Είναι μέλος της εκδοτικής επιτροπής του περιοδικού Neuromodulation, που παρουσιάζει τις εξελίξεις στη νευροτροποίηση και στον ευρύτερο χώρο σύγκλισης ιατροβιολογίας, πληροφορικής και τεχνολογιών μικροσυστημάτων με σκοπό την υποκατάσταση των βλαβέντων τμημάτων του νευρικού συστήματος με τεχνητά ηλεκτρονικά μικροσυστήματα. Είναι πρόεδρος της επιτροπής χειρουργικής νευροτροποίησης της παγκόσμιας νευροχειρουργικής εταιρείας, η οποία εποπτεύει τη σωστή χρήση εμφυτεύσιμων ηλεκτρονικών μικροσυσκευών για τη θεραπεία των διαταραχών του νευρικού συστήματος. Συμμετέχει στο Δ.Σ. της International Neuromodulation Society και της European Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων στη διεθνή βιβλιογραφία και συμμετάσχει σε εκδοτικές επιτροπές και κριτική επιμέλεια άρθρων πολλών περιοδικών, όπως το Yearbook of Neurology and Neurosurgery, το Yearbook of Medicine, Neurosurgical Review και Acta Neurochirurgica.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.