Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Χημεία και διατροφή

Χημεία και διατροφή
Η γνώση της διατροφικής αξίας των τροφίμων και η νομοθεσία που αφορά την προστασία αυτής της αξίας, αποτελούν κύριους γνωστικούς παράγοντες για την καλή υγεία ενός λαού.
Η Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων είναι συνδεδεμένη με την παραγωγή οίνου και ελαιόλαδου. Το ελαιόλαδο αποτελεί τρόφιμο μεγίστης βιολογικής αξίας και βασικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Όμοια και ο οίνος θεωρείται πλέον ένα προϊόν απαραίτητο στην καθημερινή μας διατροφή.
Η ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας οδήγησε στην οικονομικότερη παραγωγή γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων διατροφής. Ενώ η σκοπιμότητα της παραγωγής τέτοιων προϊόντων δεν αμφισβητείται, η χρησιμότητά τους γεννά ερωτήματα που αφορούν την ισοδύναμη με τα φυσικά προϊόντα βιολογική και θρεπτική τους αξία, καθώς και τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην υγεία η παραγωγή των μεταλλαγμένων αυτών προϊόντων.
Ο παρών τόμος περιλαμβάνει τις ομιλίες του ομώνυμου κύκλου, στις οποίες τονίστηκε η διατροφική αξία και η μεγάλη σημασία του οίνου και του ελαιόλαδου στην καθημερινή μας ζωή, εξετάστηκε το θέμα των μεταλλαγμένων προϊόντων και τα ερωτήματα που γεννά η παραγωγή τους, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε η κοινοτική νομοθεσία που τα διέπει.

24χ17 εκ., 136 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστήμης Κοινωνία: Ειδικές Μορφωτικές Εκδηλώσεις
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 540 (Χημεία ), 641.3 (Διατροφή)
Άλλα πρόσωπα: Ελένη Γραμματικοπούλου (Επιμελητής) , Ελένη Γραμματικοπούλου (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-7998-10-1
ISBN (10ψήφιο): 960-7998-10-3
Βάρος: 0.337 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
10.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.08
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.