Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διεθνή λογιστικά πρότυπα IAS
Συγγραφέας:   Άθως Γεωργίου


Διεθνή λογιστικά πρότυπα IAS
Αφετηρία έκδοσης του βιβλίου αυτού αποτέλεσε κατ΄ αρχήν η ψήφιση του Ν 2992/2002 (ΦΕΚ Α΄54/20.3.2002), σύμφωνα με τον οποίο, καθίσταται υποχρεωτική η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων κατά την κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων των ελληνικές ανώνυμες εταιρίες των οποίων οι μετοχές είναι εισηγμένες στο ΧΑΑ και προαιρετική για τις υπόλοιπες ανώνυμες εταιρίες που επιλέγουν τους τακτικούς κατά νόμο ελεγκτές τους από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών.
Με τη ρύθμιση αυτή έγινε προσπάθεια εκ μέρους της Ελλάδας να εναρμονισθεί πλήρως με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ούτως ώστε να εξασφαλισθεί η ομοιομορφία και συγκρισιμότητα των οικονομικών καταστάσεων σε διεθνές επίπεδο και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη όσων συμβουλεύονται τις οικονομικές αυτές καταστάσεις.
Τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, όπως έχουν νομοθετηθεί από διάφορες κοινοτικές οδηγίες είναι ήδη εν μέρει γνωστά στον Ελληνικό οικονομικό χώρο για το λόγο ότι έχουν υιοθετηθεί εν μέρει από το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και τα διάφορα Κλαδικά Λογιστικά Σχέδια χωρίς όμως η γνώση και η εφαρμογή τους να είναι πλήρης.
Στόχος επομένως του βιβλίου είναι η πληρέστερη εξοικείωση των αναγνωστών τόσο με τη θεωρητική όσο και με την πρακτική πλευρά της τήρησης των προτύπων αυτών, όπως θεσπίζονται κάθε φορά από την Επιτροπή Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASC). Μέσα από την παρούσα έκδοση επιδιώκεται η όσο το δυνατόν σαφέστερη ανάλυση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων καθώς και η πρακτική τους εφαρμογή μέσα από οικονομικές καταστάσεις επιχειρήσεων που έχουν εκδοθεί με πλήρη συμμόρφωση προς τις οδηγίες των εν λόγω Προτύπων.


24χ17 εκ., 569 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 342 (Δημόσιο δίκαιο), 330.026 (Οικονομία - Δίκαιο και νομοθεσία )
ISBN: 978-960-301-716-5
ISBN (10ψήφιο): 960-301-716-7
Βάρος: 1.093 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
110.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

104.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Άθως Γεωργίου είναι σύμβουλος επιχειρήσεων, με πολυετή εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε θέματα ανάπτυξης συστημάτων εσωτερικού ελέγχου, αξιολόγησης και λειτουργίας μηχανογραφημένων διαδικασιών και ανάπτυξης και αξιολόγησης διοικητικής πληροφόρησης. Διετέλεσε επί σειρά ετών Ορκωτός Λογιστής - Ελεγκτής στο εξωτερικό ως ελεύθερος επαγγελματίας. Επίσης εργάσθηκε σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες είτε από τη θέση του ελεγκτή είτε από τη θέση του συμβούλου επιχειρήσεων, όπως είναι η Deloitte & Touche, Grant Thornton, KPMG και πολλές άλλες. Υπήρξε επίσης διευθυντής εσωτερικού ελέγχου σε μεγάλες ελληνικές εταιρίες, όπως οι TVX HELLAS SA, Όμιλος Παπαέλληνα και άλλες. Τέλος έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση, διδάσκοντας σε σεμινάρια σε στελέχη επιχειρήσεων για θέματα όπως System analysis and evaluation, Internal auditing, System development and control και Financial Accounting (incl. SSAP/IAS). Ειδικότερα, όσον αφορά στα σεμινάρια σχετικά με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, έχει εκπαιδεύσει τα στελέχη πολλών ελληνικών επιχειρήσεων, όπως του Ομίλου Κλωνατέξ, των Ναυπηγείων Ελευσίνος, της Καθημερινής, των Επιχειρήσεων Αττικής καθώς και σε ανοικτά σεμινάρια του ΙΒΕΠΕ,της ΕΕΔΕ κ.α. Επίσης, είναι μέλος του επαγγελματικού συνδέσμου ορκωτών λογιστών - ελεγκτών CPA της Ιρλανδίας και των ΗΠΑ και του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών της Μεγάλης Βρετανίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.