Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής
(Δογματική ένταξη και ρύθμιση)
Συγγραφέας:   Σπύρος Κ. Τσαντίνης


Ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής
Η διαταγή πληρωμής αποτελεί σήμερα το κυριότερο μέσο αναγκαστικής είσπραξης χρηματικών απαιτήσεων σε σημαντικότατους οικονομικούς κλάδους, ιδίως στην πιστωτική οικονομία. Η ανακοπή, το ένδικο βοήθημα που προβλέπεται στον ΚΠολΔ κατά της διαταγής πληρωμής, ρυθμίζεται ρητά σε ελάχιστες διατάξεις με αποτέλεσμα να γεννώνται στην πράξη ποικίλα και δυσεπίλυτα προβλήματα.
Το έργο αυτό επιχειρεί να συμβάλλει στην επίλυση -με συστηματική και δογματική συνοχή- σειράς τέτοιων πρακτικών προβλημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται η σύνδεση της ρύθμισης της ανακοπής με την «φύση» της διαταγής πληρωμής αλλά και η σχέση της με τα ένδικα μέσα. Επίσης εξετάζονται ιδιαίτερα το αντικείμενο της επί της ανακοπής δίκης και οι πρακτικές συνέπειες της οριοθέτησής του, ιδίως αναφορικά με τους λόγους ανακοπής, την απόρριψη της ανακοπής, τη διαδοχική άσκηση περισσότερων ανακοπών ή αγωγών, την συρροή της ανακοπής κατά διαταγής πληρωμής με την ανακοπή κατά της εκτέλεσης κ.λπ.

24χ17 εκ., 350 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θρακικές Νομικές Μελέτες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 347.05 (Πολιτική δικονομία)
Άλλα πρόσωπα: Κωνσταντίνος Φ. Καλαβρός (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-15-0741-5
ISBN (10ψήφιο): 960-15-0741-8
Βάρος: 0.724 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.89
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.