Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων Β΄ γυμνασίου
(Ενότητες Ι - Χ)

Offer
Πριν από είκοσι χρόνια από τις εκδόσεις Gutenberg είχε κυκλοφορήσει το τετράτομο έργο Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Ένα διδακτικό βοήθημα, των Ζωή Κ. Μπέλλα - Δημήτρη Πτολεμαίου, για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. Η επιστημονικότητα στη διαπραγμάτευση και την οργάνωση του υλικού, αλλά και η ευαισθησία με την οποία οι συγγραφείς αντιμετώπιζαν το αντικείμενό τους, κράτησαν το έργο αυτό, στα χρόνια που ακολούθησαν, στην πρωτοπορία του είδους και το κατέστησαν πολύτιμο και αναντικατάστατο βοηθό εκπαιδευτικών και μαθητών.
Η τρέχουσα βιβλιογραφία, η προσθήκη νέων κειμένων στα σχολικά ανθολόγια, οι οδηγίες για τη διδασκαλία και οι νέες ρυθμίσεις για την αξιολόγηση του μαθήματος επέβαλαν την αναθεωρημένη και επαυξημένη επανέκδοση εκείνων των βιβλίων. Έτσι προέκυψαν οι Αναγνώσεις Λογοτεχνικών Κειμένων, που αποσκοπούν να υποστηρίξουν αφενός τον εκπαιδευτικό στη συστηματική οργάνωση της διδασκαλίας της λογοτεχνίας, αφετέρου να δώσουν στο μαθητή τις αναγκαίες για το αντικείμενο πληροφορίες και να προκαλέσουν τα πρώτα ερεθίσματα για την εκκίνηση της δικής του ανάγνωσης.


Σημείωση: Συνεργασία: Μαρία Νέζη.

24χ17 εκ., 546 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
ISBN Set: 960-01-0948-6
ISBN13 Set: 978-960-01-0948-1
Ταξινόμιση DDC: 889.07 (Νεοελληνική λογοτεχνία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
ISBN: 978-960-01-0949-8
ISBN (10ψήφιο): 960-01-0949-4
Βάρος: 0.92 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
23.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.17
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ζαχαρίας Ευαγγέλου Λιγνός γεννήθηκε στην Ικαρία το 1966. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίων (Νεοελληνικός τομέας). Υπηρετεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 1990. Γνωρίζει την αγγλική και την ιταλική γλώσσα.

Η Ζωή Κ. Μπέλλα γεννήθηκε στο Βόλο το 1952 και σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κλασική Φιλολογία και διδακτορικού στη Διδακτική της Λογοτεχνίας. Από το 1976 προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Εκπαίδευση: ως διδάσκουσα σε πολλά δημόσια σχολεία Μ.Ε. της επαρχίας και της Αθήνας, ως αποσπασμένη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ως διευθύντρια στο Π.Σ.Π.Α., διδάσκουσα στο φιλολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλος επιστημονικών ερευνητικών ομάδων, επιμορφώτρια, μέλος ομάδων σύνταξης και αξιολόγησης σχολικών βιβλίων και βιβλίων για τον καθηγητή, εισηγήτρια σε θέματα της ειδικότητάς της σε διάφορα συνέδρια κ.ά. Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο. Κατά διαστήματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε εφημερίδες και περιοδικά διάφορα κείμενά της.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.