Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εργασία και συνοχή
(Τα εθνικά σχέδια δράσης για την απασχόληση και την κοινωνική ένταξη)

Offer
«Η οικονομία είναι ισχυρή όταν και η κοινωνία είναι ισχυρή. Και η κοινωνία είναι ισχυρή όταν είναι δίκαιη... Το συμπέρασμα είναι σαφές και έχει δύο πτυχές: η βιώσιμη ανάπτυξη απαιτεί κοινωνική δικαιοσύνη. Αλλά και η προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης προϋποθέτει υγιείς αναπτυξιακές βάσεις.»
Από την εισαγωγή του Δημήτρη Ρέππα.
Πώς επιτυγχάνεται αυτό σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία;
Συνδυάζοντας δράσεις για τη απασχόληση με προωτοβουλίες που διασφαλίζουν την συμμετοχή όλων στους καρπούς της ανάπτυξης - δηλαδή με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Πρότυπο. Τα Εθνικά Σχέδια Δράσης είναι τα εργαλεία για την εδραίωσή του: Εξηγούν το πλαίσιο της πολιτικής, μετρούν τα προβλήματα και τις προόδους, σκιαγραφούν τον καμβά της ανάλυσης και των προτεραιοτήτων. Δίνουν ρόλο στην Κοινωνία Πολιτών.
Το βιβλίο αυτό αναπαράγει και επεξηγεί τα κείμενα των δύο Ελληνικών Σχεδίων Δράσης που κατατέθηκαν το 2001. Είναι γραμμένο για το ευρύ αναγνωστικό κοινό, προσπαθώντας να εξηγεί τεχνικά και άλλα θέματα. Έχει, όμως, να προσφέρει και σε εξειδικευμένες κατηγορίες αναγνωστών (φοιτητές, ερευνητές, κοινωνικούς επιστήμονες). Το στατιστικό δοκίμιο δίδει το περίγραμμα του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα, που συμπληρώνεται από μια εικόνα του τοπίου της απασχόλησης και της ανεργίας.


Σημείωση: Προλογίζουν οι: Δημήτρης Ρέππας Υπουργός Εργασίας, Άννα Διαμαντοπούλου Επίτροπος Ε.Ε.

21χ14 εκ., 362 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 331 (Εργασία)
Άλλα πρόσωπα: Αντιγόνη Λυμπεράκη (Επιμελητής) , Πλάτων Τήνιος (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-1579-3
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1579-0
Βάρος: 0.444 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
18.63
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.