Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η αναγέννηση της δημοκρατίας
(Το όραμα της άμεσης δημοκρατίας στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας)

Offer
Οι σημερινές έμμεσες δημοκρατίες διαφέρουν σημαντικά από την άμεση δημοκρατία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα και μεσουράνησε πριν από 2500 χρόνια στην Αθήνα. Τότε, την εξουσία ασκούσαν οι ίδιοι οι πολίτες. Σήμερα, την εξουσία ασκούν οι αντιπρόσωποι των πολιτών.
Οι σημερινές δημοκρατίες βρίσκονται σε κρίση. Η κρίση αυτή οφείλεται σε παραβάσεις θεσμικών, ηθικών και φυσικών αρχών· οφείλεται στην αύξηση της κοινωνικής Εντροπία· οφείλεται στην αλλοτρίωση των πολιτών από την "αμεταβίβαστη" εξουσία τους.
Η αντιμετώπιση της κρίσης προϋποθέτει την ύπαρξη της ουσιαστικής εξουσίας στους πολίτες, που διασφαλίζεται με τη διεύρυνση της δημοκρατίας προς αμεσότερες μορφές της.
Στην εποχή της πληροφορίας και της τηλεδράσης, που έχει ήδη αρχίσει, η διεύρυνση της δημοκρατίας παύει να είναι ένα ανέφικτο στην πράξη όραμα. Χάρη στην τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής η διεύρυνση μπορεί να γίνει πραγματικότητα με λειτουργικά και οικονομικά πλεονεκτήματα· μπορεί να γίνει ελπίδα για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την επερχόμενη παγκοσμιοποίηση.

21χ14 εκ., 270 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θεωρητικές Επιστήμες
Ονομασία υποσειράς: Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 321.4 (Δημοκρατία)
ISBN: 978-960-16-0470-1
ISBN (10ψήφιο): 960-16-0470-7
Βάρος: 0.338 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
12.37
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.54
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κυριαζής, Δημοσθένης Δ.
Ο Δημοσθένης Κυριαζής γεννήθηκε το 1935 στην Πελασγία. Σπούδασε φυσική και ηλεκτρονικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στην Αγγλία σε ραδιοηλεκτρικά δίκτυα και στις Η.Π.Α. σε συστήματα δορυφορικών επικοινωνιών. Από το 1961 έως το 1993 εργάστηκε στον ΟΤΕ σε θέσεις Ανωτέρου και Ανωτάτου Τεχνικού Προσωπικού. Την τριετία 1990-93 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης του ΟΤΕ. Την περίοδο 1994-99 εργάσθηκε ως Σύμβουλος Τηλεπικοινωνιών στο ΥΠ.ΕΘ.Ο. και στην Ε.Ε.Τ.Τ. Διετέλεσε Πρόεδρος της μικτής (Ελλάδος-Ε.Ε.) Επιτροπής (J.S.C.) που μελέτησε τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στις υποδομές και στους κανόνες λειτουργίας των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας, εν όψει της απελευθέρωσής τους. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της Ομοσπονδίας Τηλεπικοινωνιακών Μηχανικών της Ε.Ε. (F.I.T.C.E.).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.