Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το άσπιλο του θανάτου
Συγγραφέας:   Νίκος Μακρής


Το άσπιλο του θανάτου
Οι σελίδες που ακολουθούν καλούν τον αναγνώστη σε εκ βαθέων αναστροφή με το θάνατο. Αποφεύγοντας να συστηματοποιήσουν το θέμα με βάση τις πληροφορίες που προέρχονται απ΄ την ιστορία της σκέψης, προτιμούν επιλεκτική αναστροφή με ζώσες καταστάσεις ώστε η «κατάδυση» να είναι όσο πιο καρποφόρα.

Η σπουδαιότητα του θέματος επιβάλλει γνήσια αναμέτρηση με ό,τι πιο γοητευτικό, με ό,τι πιο πολύτιμο, με ό,τι πιο ανεξαγόραστο κοσμεί το βίο και στέφει τη φιλόσοφο μέριμνα. Ήδη η θεματική απαιτεί μεταφυσικές καταδύσεις και αναδύσεις, «επίσκεψη» των Ορίων, γνησιότητα και σθένος. Ελπίζω πως οι θέσεις και τα εναύσματα αυτού του βιβλίου θα προσφέρουν στον αναγνώστη δυνατότητες περαιτέρω προσέγγισης του θανάτου, αυτού του τραγικού συμβαίνοντος της ζωής μας. Εμβάθυνση όμως στο είναι του θανάτου συνιστά ένσοφη παιδαγωγία, μελέτη της ζωής και μάλιστα των αιχμηρών και θεσπέσιου κάλλους ακρωρειών της. Σπουδή στο θάνατο, προσέγγιση της ζωής, ίχνευση του άσπιλου κάλλους επικαλούνται το δαιμόνιο της φιλόσοφης φύσης μας, αφυπνίζουν και προσφέρουν όντως αδαπάνητες αλήθειες. Οι αλήθειες της ζωής είναι οριακές, τραγικές, μα ένδοθεν θεωρούμενες κομίζουν στην αναζητούσα συνείδηση το πλήρωμα της άσπιλης ωραιότητας. Αυτό το συμβαίνον ψελλίζουμε με το νέο μας βιβλίο.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

21χ14 εκ., 113 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 179.4 (Θάνατος (Φιλοσοφία))
ISBN: 978-960-289-026-4
ISBN (10ψήφιο): 960-289-026-6
Βάρος: 0.169 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1996
Γράψε τη δική σου κριτική
5.08
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

4.52
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μακρής, Νίκος
Ο Νίκος Μακρής γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας το 1947. Διδάκτορας της φιλοσοφίας και συγγραφέας, αναστρέφεται δημιουργικά με τις μεγάλες εκδιπλώσεις του πνεύματος στις διαπολιτισμικές του εκφράσεις και προσπαθεί να ιχνεύσει τη φιλοσοφική σταθερά η οποία κορυφώνει τις πανανθρώπινες εκζητήσεις και στέφει το διιστορικό μόχθο των αναζητητών της σοφίας και μάλιστα χωρίς προκαταλήψεις και εξαπλουστευτικές θεωρήσεις. Η φιλοσοφική στρατεία του Νίκου Μακρή η οποία χαιρετίστηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια, μακρά, επίμονη και έξω απ΄ το θόρυβο του εφήμερου, συνιστά εφημερία και εκφράζεται με πλήθος βιβλίων, μελετών, άρθρων, διαλέξεων και μαθημάτων υπό το αδιόρατο φως της philosophia perennis.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.