Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαβαλκανικά ιστορικά δοκίμια
(Οι βαλκανικοί λαοί. Από την εμφάνιση των Οθωμανών ως την ναυμαχία της Ναυπάκτου (μέσα του 14ου - τέλη του 16ου αι.))

Διαβαλκανικά ιστορικά δοκίμια
Ο τόμος αυτός, όπως και ο προηγούμενος πρώτος, στηρίζεται κυρίως σε ανέκδοτο ιστορικό υλικό και αναφέρεται σε ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της μεσαιωνικής ιστορίας των Βαλκανικών λαών· συγκεκριμένα, εξετάζονται στον παρόντα τόμο όλα τα συνταρακτικά γεγονότα, τα οποία συνέβησαν στη Χερσόνησο από τον θάνατο του Στεφάνου Ντουσάν (20 Δεκεμβρίου του 1355), τσάρου της Σερβίας που πέθανε πριν ολοκληρώσει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του, και την εμφάνιση των Οθωμανών στη Χερσόνησο του Αίμου (μέσα του 14ου αιώνα), ως την ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571), οπότε έχουμε τα πρώτα σημάδια της βαθμιαίας πτώσης της Αυτοκρατορίας των Τούρκων.
Και ο παρόν τόμος απευθύνεται πρωτίστως προς τους φοιτητές-σπουδαστές της χώρας μας. Μπορεί, ωστόσο, να φανεί χρήσιμος στους αναγνώστες γενικότερα, γιατί έρχεται να καλύψει ένα αισθητό κενό στην πενιχρή ελληνική βιβλιογραφία, η οποία αναφέρεται στην ιστορία της Χερσονήσου. Αποφεύγονται και εδώ οι συχνές παραπομπές που προκαλούν την ανία του αναγνώστη, χωρίς να σημαίνει ότι τούτο μειώνει την επιστημονική αξία του έργου.

24χ17 εκ., 291 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός τόμου: 2
Ταξινόμιση DDC: 949.608 (Βαλκανική Χερσόνησος - Ιστορία - Πηγές)
ISBN: 978-960-343-638-6
ISBN (10ψήφιο): 960-343-638-0
Βάρος: 0.605 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παπαδριανός, Ιωάννης Α.
Ο Ιωάννης Α. Παπαδριανός είναι συνταξιούχος καθηγητής της βαλκανικής ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Είναι τακτικό μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών· έχει δε λάβει μέρος, με ανακοινώσεις του, σε αρκετά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Έχει γράψει πολυπληθείς μελέτες και αρκετά βιβλία, τα οποία αναφέρονται στις σχέσεις των Ελλήνων με τους υπόλοιπους λαούς της Χερσονήσου κατά τους νεότερους χρόνους.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.