Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ηλεκτρονικός χρηματιστής
Συγγραφέας:   Νίκος Κ. Στραβελάκης


Ηλεκτρονικός χρηματιστής
Το έργο αυτό α) προσφέρει μια συνεπή θεωρία ερμηνείας των διακυμάνσεων των χρηματιστηριακών μεγεθών. Η οικονομετρική ανάλυση κατέδειξε ότι η θεωρία αυτή ερμηνεύει τόσο την εντυπωσιακή άνοδο του Χρηματιστηρίου όσο και τη δραματική διόρθωση την οποία βιώνουμε τα δύο τελευταία χρόνια.
β) Φιλοδοξεί και επιδιώκει να συνδράμει επενδυτές και μη ώστε να αντιμετωπίζουν στο εξής τα χρηματιστηριακά δρώμενα με τα εργαλεία της οικονομικής επιστήμης.
γ) Με βάση οικονομετρικές τεχνικές και χρήση των οικονομικών δεδομένων των εισηγμένων επιχειρήσεων στο ΧΑΑ, δίνει αξιόλογες και αξιόπιστες προβλέψεις για τη συγκρότηση αξιόμαχου χαρτοφυλακίου. Τα αποτελέσματα συνοψίζονται από το πρόγραμμα σε ειδικό πίνακα. Η βάση δεδομένων θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά ανά τετράμηνο από τις Εκδόσεις Σταφυλίδη.
δ) Χρησιμοποιώντας τα συμπεράσματα και τα μέτρα της θεωρίας Απόδοσης - Κινδύνου, δίνει στον επενδυτή τη δυνατότητα να συγκροτήσει χαρτοφυλάκιο με βάση το βαλάντιό του και το σχετικό κίνδυνο που επιθυμεί (επιλέγει) να αναλάβει, διεκδικώντας έτσι με ορθολογικότερο τρόπο τις αποδόσεις που προσδοκά.
ε) Στις δυνατότητες του προγράμματος περιλαμβάνεται και πρόβλεψη της πορείας του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου, βασικού παράγοντα ενθάρρυνσης ή αποθάρρυνσης των επενδυτών.
στ) Πλεονέκτημα του προγράμματος είναι αυτή καθ΄ εαυτή η βάση δεδομένων των οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες ερευνητικές μεθόδους.
Τα συγκλονιστικά και ενίοτε δραματικά γεγονότα που παρακολουθούμε τα δύο τελευταία χρόνια στο Χρηματιστήριο, μας ωθούν να πιστεύουμε ότι η γνώση και η παίδευση του επενδυτικού κοινού στα μυστικά της κεφαλαιαγοράς, αποτελούν έναν από τους βασικούς συντελεστές για την εξυγίανση του ελληνικού Χρηματιστηρίου.
Τέλος, τα αποτελέσματα της ανάλυσης και η ευκολία των υπολογισμών που παρέχει το πρόγραμμα του "Ηλεκτρονικού Χρηματιστή" (Electronic Portfolio Choice) θα οξύνουν το κριτήριο του επενδυτή, θα τον βοηθήσουν στις επενδυτικές επιλογές του και θα τον προφυλάξουν από τα σφάλματα του προσφάτου παρελθόντος.


24χ17 εκ., 171 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332.6 (Επενδύσεις ), 332.642 (Χρηματιστήριο Αξιών)
ISBN: 978-960-7695-09-3
ISBN (10ψήφιο): 960-7695-09-7
Βάρος: 0.462 κιλά
Εκδότης: Σταφυλίδης
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
31.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νίκος Στραβελάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Έκανε τις προπτυχιακές σπουδές του στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (Μ.Α.) στο Department of Economics του "New School for Social Research" της Νέας Υόρκης με έμφαση στη Νομισματική Θεωρία και στα χρηματοοικονομικά. Αρχικά εργάσθηκε ως οικονομικό στέλεχος σε ναυτιλιακές εταιρείες. Ήταν μέλος της επιστημονικής επιτροπής και της συγγραφικής ομάδας του "Λεξικού της Σύγχρονης Οικονομίας" (εκδόσεις Σταφυλίδη 1999). Ασχολείται ενεργά με το Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1993. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.