Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ακάλυπτη επιταγή
(Από τη βεβαίωση μη πληρωμής ως την είσπραξη)
Συγγραφέας:   Ιωάννης Γ. Καχριμάνης


Ακάλυπτη επιταγή
Η 3η έκδοση του βιβλίου "Ακάλυπτη επιταγή - Από τη βεβαίωση μη πληρωμής ως την είσπραξη", καλύπτει ορισμένα ασυνήθιστα στη νομική πρακτική σημεία μιας ιδιαίτερα επίκαιρης νομικής και οικονομικής πραγματικότητας, τα οποία δεν υπήρχαν στις δύο προηγούμενες εκδόσεις του ιδίου βιβλίου.
Συγκεκριμένα, στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται κεφάλαια, που επεξηγούν και εξειδικεύουν με συχνή αναφορά στη σύγχρονη νομολογία, την ποινική αντιμετώπιση του εκδότη της ακάλυπτης επιταγής, με υποδείγματα εγκλήσεων. Αντίστοιχα, υπάρχει μία εκτενής αναφορά στην πλαστότητα της ακάλυπτης επιταγής, στην οποία αναλύεται διεξοδικά η ορθή υποβολή της ένστασης πλαστότητας της ακάλυπτης επιταγής, περιγράφεται ο τρόπος άσκησης και υποστήριξης της ανακοπής, καθώς και η σχετική έγκληση με το ίδιο αντικείμενο.
Στο ίδιο βιβλίο παρουσιάζεται ο τρόπος υποβολής του αμυντικού ισχυρισμού της έκδοσης επιταγής ευκολίας, σε συνδυασμό, με τη θέση της πολύ πρόσφατης νομολογίας για το θέμα αυτό, ενώ περιγράφεται με επίκληση σύγχρονων δικαστικών αποφάσεων, η προσωπική κράτηση του εκδότη ακάλυπτης επιταγής, στις ιδιαίτερα περιορισμένες περιπτώσεις που αυτή εκτελείται δικαστικά. Κατά τον ίδιο τρόπο, εξηγείται νομικά, και το ένδικο βοήθημα της άσκησης ανακοπής κατά της αναγκαστικής εκτέλεσης, η ένσταση ακυρότητας της διαταγής πληρωμής, γιατί αυτή κατέστη ανίσχυρη, και η δυνατότητα της θεραπείας της, με κατάθεση νέας αίτησης στο αρμόδιο καθ ύλη Δικαστήριο. Τέλος, στην 3η έκδοση του βιβλίου αυτού, υπάρχουν δεκαεννιά ( 19 ) υποδείγματα δικογράφων, που αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία από τη δικαστική κρίση, και για τον λόγο αυτό, καθιστούν περισσότερο συγκεκριμένη την προσέγγιση των θεμάτων της ακάλυπτης επιταγής.

24χ17 εκ., 218 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-573-4
ISBN (10ψήφιο): 960-301-573-3
Βάρος: 0.465 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
17.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.63
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.