Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Human Rights in the 21st Century
(Proceedings of the 1st Annual Human Rights Education Programme for Southeastern Europe (Ancient Olympia, Greece, 17 to 27 September 2000))

Human Rights in the 21st Century
Τα κείμενα του περιέχονται στον τόμο αυτό των 359 σελίδων προέρχονται από τα πρακτικά του 1ου ετήσιου Προγράμματος Εκπαίδευσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που οργάνωσε το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία από 17-27 Σεπτεμβρίου 2000.
Το Πρόγραμμα αυτό αποβλέπει στον εκδημοκρατισμό, την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων, δια μέσου της εκπαίδευσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σκοπός του είναι η πρακτική εκμάθηση θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μηχανισμών για την προστασία τους, των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, καθώς και θέματα μειονοτήτων, ρατσισμού, κοινωνίας των πολιτών, κλπ. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει επίσης μια μοναδική ευκαιρία σε νέους ανθρώπους από διαφορετικές κοινωνίες και χώρες των Βαλκανίων να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους και να καλλιεργήσουν πολυπολιτισμικές σχέσεις μεταξύ τους.[...] Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε δύο μέρη: (1) Διεθνή Συστήματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και (2) Ειδικά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο πρώτο μέρος εμπειρογνώμονες από τον ΟΗΕ (Έλσα Σταματοπούλου) από το Συμβούλιο Ευρώπης (Στέφανος Σταύρος), ΟΑΣΕ (John Packer) και από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση (Charles Whiteley) αναπτύσσουν τα διεθνή συστήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους μηχανισμούς για την προστασία τους. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου εξετάζονται ειδικά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Σημείωση: Εισηγητές: Σταματοπούλου, Έλσα - Βασιλείου, Μαρία - Μαστάκας, Πέτρος Τ. - Σταύρος, Στέφανος - Karakas, Ayse Isil κ.ά.

24χ17 εκ., 348 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342 (Δημόσιο δίκαιο), 341.481 (Ανθρώπινα δικαιώματα - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
Άλλα πρόσωπα: Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Φορέας) , Μαρία Βασιλείου (Επιμελητής) , Harry J. Psomiades (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-15-0473-5
ISBN (10ψήφιο): 960-15-0473-7
Βάρος: 0.73 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
30.07
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.57
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.