Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πόσο έχει προχωρήσει η παγκοσμιοποίηση;
Συγγραφέας:   Θεόδωρος Κ. Πελαγίδης


Offer
"...Η εννοιολογική αποσαφήνιση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης -μια που η παγκοσμιοποίηση συνιστά πρωτίστως οικονομικό φαινόμενο- η μέτρησή της και η διερεύνηση των επιπτώσεών της σε μια σειρά κρίσιμους τομείς, όπως οι αγορές εργασίας και το κράτος πρόνοιας, αλλά και των περιθωρίων άσκησης κατάλληλης και αποτελεσματικής εγχώριας οικονομικής πολιτικής, συνιστούν το κρίσιμο και επίκαιρο αντικείμενο του βιβλίου αυτού. Η κυκλοφορία του συμπίπτει με την αυξανόμενη αμηχανία που παρατηρείται στη χώρα μας σχετικά με την κατεύθυνση και την πορεία της Ελλάδας προς το μέλλον, παράλληλα με ένα συνεχώς αυξανόμενο γνήσιο ενδιαφέρον για την ουσιαστική κατανόηση των νέων διεθνών οικονομικών φαινομένων που περιλαμβάνει ή και συνοδεύει η παγκοσμιοποίηση. Έτσι, ανταποκρινόμενο στη ζήτηση που υπάρχει στη χώρα μας, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε δημοσιοπολιτικό επίπεδο, το βιβλίο αυτό "βυθίζεται" στη σχετική ακαδημαϊκή συζήτηση, με την αγωνία να προσφέρει μια τεκμηριωμένη και ακαδημαϊκά συγκροτημένη μελέτη της παγκοσμιοποίησης, γεγονός που, ελπίζεται, θα συνεισφέρει επιπροσθέτως και στη δημόσια συζήτηση σχετικά με αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα".

21χ14 εκ., 304 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 338.949 5 (Οικονομική πολιτική - Ελλάς), 303.482 (Παγκοσμιοποίηση)
ISBN: 978-960-02-1489-5
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1489-1
Βάρος: 0.459 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
19.17
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.27
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Πελαγίδης, Θεόδωρος Κ.
Ο Θεόδωρος Κ. Πελαγίδης είναι καθηγητής οικονομικής ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ήταν επίκουρος καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει διδάξει επίσης ως επισκέπτης επικ. καθηγητής στο Π.Σ.Ε. "Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκηση" του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει ερευνητής SPES των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Πανεπιστήμιο Paris VIII και P.D. Fellow στο Center for European Studies, στο Πανεπιστήμιο Harvard. Στις τελευταίες του διεθνείς δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται το βιβλίο "Welfare State and Democracy in Crisis" (with L. Katseli and J. Milios, Ashgate Publ.) καθώς και άρθρα στα περιοδικά "Challenge", "The Magazine of Economic Affairs", "Industrial Relations", "Economy and Society", "Review of International Studies", "Cambridge Journal of Economics" κ.λπ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.