Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ερωτική επαφή και προφύλαξη
(Οι κοινωνικές αναπαραστάσεις των νέων)

Offer
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται μια μελέτη της σεξουαλικής συμπεριφοράς των νέων στη χώρα μας, που χαρτογραφεί την ιδιωτική περιοχή μέσα στην οποία πραγματοποιείται η ερωτική συνεύρεση, διερευνά το ιδιαίτερο νόημα που έχει για τους νέους και εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι ίδιοι την προφύλαξη. Οι συγγραφείς του βιβλίου ασχολούνται ερευνητικά με την ερωτική συνεύρεση και μάλιστα εισάγουν στη θεώρηση της μια "ξένη" σε αυτήν παράμετρο, την προφύλαξη. Ιδιαίτερα στην εποχή μας που το AIDS αποτελεί πλέον μια παγκόσμια επιδημία, η ανάγκη χαρτογράφησης της ερωτικής συνεύρεσης και των σεξουαλικών πρακτικών είναι επιτακτική για την προφύλαξη. Με λίγα λόγια σε αυτό το βιβλίο θα γίνει μια πλοήγηση στο χώρο της ερωτικής επαφής και της προφύλαξης, μελετώντας τα περιεχόμενα και τη δομή των κοινωνικών αναπαραστάσεων που έχουν γι΄ αυτές οι νέοι. Οι συγγραφείς ερευνούν τις γνώσεις, τα πιστεύω, τις στάσεις, τις προσδοκίες, τους συμβολισμούς, τις κοινωνικές νόρμες, τις επιθυμίες, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές που μοιράζονται οι περισσότεροι νέοι για την ερωτική προφύλαξη. Επιδίωξη τους είναι να εξετάσουν τα γνωστικά αυτά στοιχεία, όπως τα υπαγορεύουν οι ίδιοι οι νέοι. Έχουν θέσει επίσης ως στόχο να διερευνήσουν τη σχέση των αναπαραστάσεων αυτών με την ασφαλή/ ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά.


21χ14 εκ., 207 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 302.3 (Έρωτας)
ISBN: 978-960-8041-91-2
ISBN (10ψήφιο): 960-8041-91-0
Βάρος: 0.319 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Κορδούτης ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright, στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα των ΗΠΑ, από το οποίο και αναγορεύτηκε διδάκτορας στην Κοινωνική Ψυχολογία, το 1989. Από το 1991 έχει διδάξει Κοινωνική Ψυχολογία στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και στα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας και Επισκεπτών Υγείας του ΤΕΙ Αθήνας. Εργάστηκε ως ερευνητής σε θέματα κοινωνικής υγείας και πρόληψης στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα σχετιζόμενα με τη σεξουαλικότητα στη στενή διαπροσωπική σχέση και την άσκηση κοινωνικής επιρροής σε θέματα πρόληψης και κοινωνικής συνοχής. Είναι Επίκουρος Καθηγητής της Γνωστικής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο διδάσκει από το 1995, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, Κοινωνική Ψυχολογία, Γνωστική Κοινωνική Ψυχολογία, Εφαρμογές της Κοινωνικής Ψυχολογίας και Ψυχολογία των Διαπροσωπικών Σχέσεων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του σε ελληνικά, ξένα περιοδικά και βιβλία επικεντρώνονται κυρίως σε ζητήματα διαπροσωπικών σχέσεων και κοινωνικής επιρροής στο πεδίο της υγείας-πρόληψης αλλά και σε θέματα κοινωνικής συνοχής. Έχει διατελέσει Ταμίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, είναι μέλος του Δ.Σ. της ίδιας εταιρείας και Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχολογίας. Είναι υποδιευθυντής σύνταξης του περιοδικού New Review of Social Psychology / Nouvelle Revue de Psychologie Sociale.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.